П'ятница, 29 Березня 2024 р.
26 Червня 2015

НА СЕСІЇ Й ЗАСПІВАЛИ, І ПОСВАРИЛИСЯ

НА СЕСІЇ Й ЗАСПІВАЛИ, І ПОСВАРИЛИСЯ

Жити стало веселіше! Принаймні, вчорашня сесія райради «зазвучала» по-новому. Після вручень грамот і подарунків з нагоди професійних свят медиків, держслужбовців, а також Дня Конституції патріотичною піснею присутніх привітала провідний спеціаліст організаційного відділу райради Юлія ВІТРУК. Голова райради Микола ЖОГАН пообіцяв, що така практика впроваджуватиметься й надалі.

Проте веселий настрій тривав недовго. Депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять наших захисників, які загинули на сході. А уродженцю с.Привітне Дмитру КРИМІНСЬКОМУ посмертно присвоїли звання «Почесний громадянин Кам’янець-Подільського району».

Спекотно в залі стало під час розгляду депутатських звернень. Районних народних обранців обурила пропозиція зняти з контролю запит, яким деякі депутати пропонували залучити контролюючі та правоохоронні органи для перевірки робіт із реконструкції системи теплозабезпечення школи у с.Грушка. Однак при цьому у відділі містобудування, архітектури та ЖКГ відсутня будь-яка інформація щодо проведення тут перевірки. Цей запит таки залишили на контролі. А інший – від депутатів Віталія ЗАВАДСЬКОГО, Ігоря ФУРМАНА та Олександра БОРШУЛЯКА – щодо проблемних питань оренди земельних паїв ініціював скликання позачергової сесії. Детальніше про передачу в оренду невитребуваних паїв обранці поговорять за два тижні.

У зв’язку з реорганізацією управління освіти і науки, молоді та спорту РДА у відділ освіти, депутати у новій редакції затвердили статути районних закладів освіти. Зміни є і в структурі виконавчого апарату райради. Депутати ввели нову посаду – радник голови районної ради з питань зв’язків з територіальними громадами, органами місцевого самоврядування та державної виконавчої влади. Із кандидатурою поки що не визначилися. Префікса в.о. на посаді головного лікаря ЦРЛ позбувся Віталій ШЕВЧУК. А завідувачем комунальної установи «Кам’янець-Подільський районний трудовий архів» депутати затвердили Сергія ГОЦУЛЯКА.

Налагоджується в районі й міжнародна співпраця. За інформацією депутата райради Сергія КРОТІКА, наразі узгоджується підписання договору про співробітництво нашого району з повітами Польщі, Франції, Німеччини. Досі район не мав жодного побратима ні серед європейських міст, ні з-поміж повітів.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.