Субота, 27 Квітня 2024 р.
26 Червня 2015

ПРО ВОДОСПАД, МОБІЛІЗАЦІЮ ТА ІНДЕКСАЦІЮ

Проблема із водоспадом через роботу нещодавно збудованої ГЕС у селі Ріпинці розв’язується. Після перемовин районна влада, громада і представники ГС «Енергоперспектива» дійшли згоди, що і підприємство працюватиме, і водоспад буде, і худобині зроблять прохід для водопою.

Про цю та низку інших проблем району розповів голова райдержадміністрації Василь СУКАЧ під час чергової прес-конференції 23 червня.

Йшлося і про шосту хвилю мобілізації. Нещодавно проходила нарада за участю голови РДА, військового комісара Ігоря РИБАКА та керівників підприємств щодо виконання військово-транспортного обов’язку.

– Проблема в тому, що перед жнивами необхідну техніку дуже важко виділити, те ж стосується і людей: мобілізувати кваліфікованих працівни-ків – означає зупинити роботу в полі, – зазначив Василь Сукач. – Щодо техніки все-таки вирішили, що місцевим підприємствам краще зробити ремонт тих транспортних засобів, які вже знаходяться на сході.

Василь Олександрович звернувся до представників споживчого товариства і місцевих товаровиробників із проханням розширити в районі мережу соціальних куточків, де малозабезпеченим громадянам за нижчими цінами реалізовуються продукти першої необхідності. За інформацією прес-служби РДА, підприємці із пропозицією погодилися.

А от шкіл у районі, скоріш за все, поменшає, «під ніж» потраплять ті, де катастрофічно мало дітей, хоча це рішення залежить від висновків комісії та депутатського корпусу райради. За словами голови райдержадміністрації, з квітня вчителі не отримували індексації, однак вони її обов’язково матимуть після перевиконання бюджету.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.