Четвер, 18 Квітня 2024 р.
3 Липня 2015

НОВИНИ РАЙОНУ

ЖНИВА: СТАРТ ДАНО

Кам’янець-Подільський район першим в області розпочав жнива. Стартували два сільгоспвиробники району – ФГ «Велес-Агро» та ПП «Калинський ключ» – ранніми сортами озимого ячменю. Зібрали 115 га із середньою врожайністю 52 центнери з гектара.

– Це лише початок. Головний етап – масовий збір ранніх зернових – плануємо проводити через 8-10 днів, – повідомив начальник управління агропромислового розвитку РДА Ігор ГАЙ. – Результати не надто втішають, урожай на 20% менший від очікуваного. Основна причина – не було вчасних дощів навесні.

За інформацією Ігоря Віталійовича, аграрії до жнив готові: у необхідному обсязі забезпечені паливно-мастильними матеріалами, технікою (її, зокрема, буде задіяно 136 одиниць).


ПРО РАЙОННІ СКЕЛЕТИ У ШАФАХ

Чергова колегія райдержадміністрації, що відбулася 26 червня, передбачала лише два робочі питання.

Проте чимало скелетів повипадали із шаф сільських рад під час обговорень. Це й облаштування сміттєзвалищ, неосвоєні гроші на рахунках сільських рад, використання залишків коштів на ремонт доріг комунальної власності. Гостро стоїть питання умов роботи листонош і пошти. Якщо відділення у селах району відчинені тричі на тиж-день, – то це прогрес, а от із працівниками ще сутужніше. Як можна говорити про вчасне доставлення листів, газет і пенсії?

Голова райдержадміністрації Василь СУКАЧ запропонував поштарям зустрітися самим, запросити дирекцію «Укрпошти» і разом обдумати шляхи вирішення проблем. А щодо питання ремонту доріг, то закликав сільських голів якомога швидше взятися до нього і виконати хоча б той обсяг, на який уже є гроші.

Найважливішим було обговорення проблеми шостої хвилі мобілізації. Військовий комісар ОМВК Ігор РИБАК повідомив, що ця хвиля проходитиме пропорційно населенню. Очільники сільських громад засипали військового комісара питаннями про оформлення статусів учасників АТО, забезпечення армії, медичну допомогу військовим тощо. Щодо питання оформлення документів Ігор Степанович запевнив, що після введених змін процес із паперовою тяганиною для учасників АТО значно пришвидшиться. Адже комісії із присвоєння статусу учасника АТО діють уже й у військкоматах.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.