Четвер, 25 Квітня 2024 р.
24 Липня 2015

ВІЙНИ В РАЙОНІ НЕ ТРЕБА

Більше як дві години депутати райради обговорювали важливе і проблемне питання – врегулювання земельних питань і надання в оренду невитребуваних паїв на території району. Власне саме для цього і збиралася 23 липня позачергова сесія районної ради.

Через прогалину в законодавстві конфлікти трапляються як між самими орендарями, так і між аграріями та представниками районної влади. Є й таке, що гектари землі – заручники законодавства – заростають бур’янами, бо ні старий, ні новий власники не мають права її обробляти. Все ж депутати зійшлися на думці, що війни в районі не треба, її вистачає у країні, і після тривалих обговорень усе-таки схвалили тексти звернень депутатів райради щодо порушення законних прав сільських громад і місцевих аграріїв у сфері земельних відносин. Вони будуть направлені до Хмельницької ОДА, Кам’янець-Подільського РВ УМВСУ та прокуратури Кам’янець-Подільського району. Ще одне звернення, але без деталізації проблеми буде направлене до Верховної Ради та Кабінету Міністрів у зв’язку з недостатнім врегулюванням цього питання на законодавчому рівні.

Крім цього питання, депутати ще внесли зміни до районного бюджету, затвердили програму з проведення мобілізаційної підготовки та мобілізації, надали згоду на прийняття у спільну власність району комплексу Заліської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату. Вкотре поговорили про вивезення непридатних пестицидів із подвір’я жительки села Рогізна. Проте віз, тобто речовини, так і залишаться на городі, поки очільники не придумають, куди їх вивезти, або не знайдуть грошей, за які їх ліквідувати.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.