Середа, 24 Квітня 2024 р.
24 Липня 2015

ГРОШІ МАЮТЬ, ТА НЕ ВИТРАЧАЮТЬ

На рахунках сільських рад району зберігаються понад 30 млн.грн. А ось використовувати сільські очільники їх не поспішають. Про це під час прес-конференції 20 липня повідомив голова РДА Василь СУКАЧ.

– Ці гроші можуть бути спрямовані на ремонт доріг, освітлення, матеріальну допомогу жителям села. Можна використати на розробку генеральних планів сіл. Наразі лише у Старій Ушиці, Довжку та Кам’янці є такі плани, а їхня наявність значно зменшила б проблеми із землею, які, на жаль, такі часті у районі, – каже Василь Олександрович.

Голова РДА розповів і про два важливі питання в освіті району. Перш за все це добудова твердо-паливної котельні в Слобідсько-Рихтівській ЗОШ. Із обласного бюджету на неї вже було виділено більше як півмільйона гривень, вони вже й освоєні – 80% робіт виконано. Щоб закінчити котельню, треба ще 200 тисяч. Проте очільник району сподівається, що за підтримки народного депутата Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА та голови ОДА Михайла ЗАГОРОДНОГО це питання вирішиться якомога швидше.

Неоднозначна ситуація склалася із Заліською спеціалізованою школою-інтернатом. Тут навчається 21 дитина, а вчителів – 56. Василь Сукач дав доручення дирекції та педагогічному колективу співпрацювати з усіма можливими службами міста та району і до початку нового навчального року заповнити заклад дітьми, які потребують відповідної допомоги спеціалістів. Адже там є всі умови, щоб школа-інтернат активно працювала, а діти в ній навчалися, розвивалися і реабілітовувалися.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.