П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
31 Липня 2015

ІНВЕСТОРИ БАЖАЮТЬ МОЛОКА

Антимонопольний комітет уважно пильнує за проблемою молока в Кам’янець-Подільському районі. Про це повідомив голова обласного територіального відділення АМК України Віталій ОЛУЙКО під час засідання колегії РДА, яка відбулася 30 липня.

ІНВЕСТОРИ БАЖАЮТЬ МОЛОКА

– Низька закупівельна ціна для господарів, погана якість продукції та змова на товарному ринку – це головні проблеми, які не дають розвиватися галузі тваринництва, – заявив Віталій Миколайович. – Наша область посідає третє місце в країні з виробництва молока, але вирізання худоби продовжується. Радує те, що на цей ринок приходять іноземні інвестори: французи, німці, поляки. Навіть за літній несортовий продукт сплачують більше як чотири гривні за літр і дають зрозуміти вітчизняним підприємцям: «Ви не поважаєте праці селянина! Ми будемо платити вдвічі більше, і перехопимо ринок».

Щодо цього питання гарну новину повідомив голова районної ради Микола ЖОГАН. Він стверджує, що з Кам’янеччиною хочуть співпрацювати німецькі інвестори. Вони планують облаштувати в нас 5 заготівельних пунктів. І ціну прописують на рівні 4-6 гривень за літр молока.

– Якщо співпраця налагодиться, то ці підприємці готові давати нашим жителям в оренду породисту худобу, аби лише розвивалася галузь. А працює програма під пильним оком канцлера Німеччини Ангели МЕРКЕЛЬ, – сказав Микола В’ячеславович.

У своєму виступі Віталій Олуйко закликав сільських голів і людей, які здають молоко, активніше співпрацювати з антимонопольним комітетом і при перших же ознаках зговорів щодо суттєвого заниження цін ділитися з ним інформацією.

А ще головний антимонопольник області порадив очільникам громад зобов’язати підприємців мати «Книжку заготівельника молока», в якій буде договір співпраці, щоденна жирність продукції, відповідальність сторін за розрахунки і якість. На жаль, маємо факти, коли в молоці, купленому в селян, знаходять домішки антибіотиків, прального порошку, води та соди.

Крім цього, Віталій Миколайович зосередив увагу на результатах роботи територіального відділення антимонопольного комітету. За перше півріччя цього року на Хмельниччині виявлено 87 випадків порушення під час державних закупівель. Суб’єктів господарювання оштрафували, занесли до чорного списку й заборонили брати участь у торгах.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.