П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
28 Серпня 2015

БОРГІВ НЕМАЄ, АЛЕ ПРОБЛЕМ ВИСТАЧАЄ

– У району боргів практично немає, – заявив начальник управління фінансів Олександр ФЕДИК під час колегії РДА, яка відбулася 27 серпня і була присвячена економічним питан-ням. – Державні субвенції надходять повною мірою. Вчасно виплачується заробітна плата вчителям, медикам, держслужбовцям, повністю проведено оплату за енергоносії в комунальних закладах району. Проблема залишається із коштами на індексацію заробітних плат і компенсацію за пільгові перевезення.

Податок з акцизного збору, який сплачується у бюджети сільських рад, значно покращив їхній економічний стан. Проте проблеми все ж є. Сільські голови вкотре отримали на горіхи за недопрацювання в укладанні договорів оренди на землю. Трапляються випадки, коли ці договори переоформляються по декілька років, і, як наслідок, сільська рада втрачає значні суми.

Економічна криза та гірший, ніж торік, урожай негативно вплинули на місцевих товаровиробників. Це видно із млявої виплати коштів за соціальними інвестиційними угодами, зменшення виробництва цементу в районі. Проте збільшилися обсяги видобування вапняку, щебеню, виготовлення меблів, соєвої олії.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.