Субота, 20 Квітня 2024 р.
2 Жовтня 2015

ГОВОРИЛИ ПРО ПАЇ ТА ТЕПЛО

Поки одні селяни поспішають по паї, інші потирають потилиці: а чи дістанеться щось нам і коли? Проте під час колегії РДА, яка відбулася 29 вересня, начальник управління агропромислового розвитку Ігор ГАЙ зазначив, що час для виплат ще є.

– У більшості договорів прописано, що орендарі можуть розраховуватися з пайовиками до кін-ця поточного року. За станом на 25 вересня, вже виплачено 57,5% орендної плати, а це 40,8 мільйонів гривень.

Розрахунки проводяться як у грошовій, так і в натуральній формі, в основному зерном. Окремі агроформування вже повністю розрахувались із пайовиками та сплатили податок з доходів фізичних осіб.

Також на колегію було винесено і питання підготовки ЖКГ та об’єктів соціальної сфери району до роботи в осінньо-зимовий період.  Начальник відділу містобудування, архітектури та ЖКГ Борис БЕЦ у своїй доповіді повідомив, що загалом район до зими готовий:

– Наразі залишається проблема із посипними матеріалами, якими забезпечені лише на 30%. А от дітлахи району зимуватимуть у теплі. До опалювального сезону в загальноосвітніх школах будуть готові працювати 12 котелень на твердому паливі, 13 – газових, 12 – електричних. Усе ще залишаються 22 школи із пічним опаленням. У дошкільних навчальних закладах запрацюють 6 котелень на твердому паливі, 8 – газових, 21 – електрична, 22 – електропечі та 9 за-кладів із пічним опаленням.

Укотре на колегії порушувалися питання необроблених земель у Колодіївці, Старій Ушиці, проблеми виплати боргів працівникам радгоспу «Староушицький». Проте вони і надалі залишилися у звичному статусі «глухий кут».

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.