Субота, 27 Квітня 2024 р.
30 Жовтня 2015

У СЕЛІ ХОЧУТЬ СУБСИДІЙ І ЦИВІЛІЗАЦІЇ

Оформлення субсидій і стан надання послуг зв’язку в районі стали топ-темами засідання колегії РДА, яка відбулася 29 жовтня.

Начальник управління соціального захисту населення РДА Петро СЕРЕДА доповів, що, за станом на 29 жовтня, в районі вже перебувають на обліку 8969 одержувачів субсидій. Крім того, зареєстровано більше як 6,5 тис. нових звернень.

– У наданні субсидій відмовлено 283 особам, – каже Петро Петрович. – Головні причини – подання недостовірних або неповних відомостей про зареєстрованих осіб та джерела доходів.

У свою чергу очільник району Василь СУКАЧ закликав соціальних працівників надавати людям, які звертаються по субсидії, вичерпну інформацію, пояснювати кожну дрібницю. А сільським головам дав вказівку проводити на місцях роз’яснювальну роботу, щоб якомога більше родин отримали субсидії.

Чимало обговорень і критики викликало питання надання послуг зв’язку. Через пошкодження мереж проводове радіо в районі слухають лише 8% абонентів. Селян не влаштовує те, що ця проблема практично не вирішується. Голова РДА вкотре запропонував сільським головам спільними зусиллями із районною владою відновити радіомовлення у селі. Втім особливого ентузіазму в залі не побачив. Не краща ситуація і з відділеннями поштового зв’язку. Користувачі послуг скаржаться на запізнілу доставку газет і листів, а поштарі – на відсутність заходів щодо їхньої безпеки. На думку більшості учасників колегії, вирішенням проблеми з доставкою пошти та пенсій могло б стати утворення альтернативного підприємства. Проте це лише плани, конкретних пропозицій не було.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.