П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
29 Січня 2016

КНИГ І ВАПНЯКУ СТАЛО БІЛЬШЕ

Під час чергової колегії райдержадміністрації, яка відбулася 28 січня, говорили про соціально-економічний розвиток району. Доповідала начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури РДА Ольга ЧІПІЗУБОВА.

Вона зазначила, що обсяг реалізованої промислової продукції за 2015 р. збільшився на 43,4% в порівнянні з 2014 р., а темп росту валової продукції сільського господарства на 16,8% зменшився.

– Торік зросли виробництво вапняку, щебеню, меблів, книгодрукування. Проте скоротилося виробни-цтво бетонних і сухих будівельних сумішей, дерев’яних конструкцій, цементу.

Усіх присутніх цікавив розвиток району за умови подальшого об’єднання територіальних громад. Ольга Миколаївна запевнила, що в державній скарбниці на реформу виділено чимало коштів, які мали б перепасти громадам:

– Ми живемо в перехідний період, тому планувати щось дуже важко, але реформа продовжуватиметься однозначно. Не можна відділяти окремо район і об’єднані територіальні громади. Поодинці нам буде важко, а от разом досягнемо позитивних результатів.

Після обговорення колегіальних питань до присутніх звернувся київський волонтер і публіцист Василь ВАСИЛИК. Він – автор сатиричного циклу «Посміхнись, воїне!». До нас письменник приїхав презентувати першу частину збірки, до якої ввійшли іронічні твори. Автор планує в нашому місті надрукувати ще один тираж книги і роздати її у військових частинах і шпиталях.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.