П'ятница, 29 Березня 2024 р.
29 Січня 2016

ЖОВТНЕВЕ ПЕРЕЙМЕНОВУВАТИ НЕ ХОЧУТЬ

«Декомунізаційний пакет законів» був підписаний ще у квітні минулого року. І, згідно з ним, уже до лютого будь-які топонімічні назви, назви вулиць, скверів, які мають стосунок до комуністичного режиму, повинні бути перейменованими. Саме це питання обговорювалося 26 січня на робочій нараді, яку проводив голова райради Борис БЕЦ.

Із матеріалів наради стало відомо, що останній пам’ятник у районі, який стосувався комуністичної системи, був демонтований навесні 2014 р. А от зі змінами назв вулиць є проблеми.

Супротив проявляють місцеві жителі, аргументуючи це тим, що в них виникне багато проблем із переоформленням документації. Особливо переймаються мешканці с.Жовтневе, бо вважається, що назва цього населеного пункту має прямий стосунок до комуністичного тоталітарного режиму.

Слобідсько-Кульчієвецький сільський голова Руслан НЕСТЕРОВ запевняє, що питання про зміну назви села обговорювалося неодноразово, проводилися громадські слухання, і є відповідне рішення сесії сільради, на якій депутати проголосували за те, щоб жодних змін не робити.

– Я розумію, – каже Руслан Олегович, – що є закон, якого потрібно дотримуватися, але люди категорично проти перейменування, а я не можу йти проти думки громади. Знаю і те, що вже в лютому цей закон втрачає чинність. І поки невідомо, яким буде механізм подальшої дії: перейменують без нашої згоди на вищому рівні, чи все-таки дослухаються до людей.

За матеріалами прес-служби райради.