Четвер, 28 Березня 2024 р.
19 Лютого 2016

ЧИНОВНИКИ ПОЧУЛИ, АЛЕ ЧИ РОЗЧУЮТЬ?

До масштабної акції протесту, що відбулася в Києві 16 лютого, долучився і колектив ДП «Нігинський кар’єр». Доки під стінами Верховної Ради мітингувальники вимагали відставки прем’єр-міністра Арсенія ЯЦЕНЮКА, колектив державного підприємства боровся за поновлення на посаді директора Миколи ТКАЧА. З плакатами в руках, підготовленими зверненнями та надією, що в столиці їх нарешті почують, кам’янчани навідалися до високопосадовців.

ЧИНОВНИКИ ПОЧУЛИ, АЛЕ ЧИ РОЗЧУЮТЬ?

– Основні наші вимоги – негайно поновити Миколу Ткача та провести приватизацію підприємства шляхом розпаювання між працівниками, – розповів нам виконувач обов’язків начальника юридичного відділу ДП «Нігинський кар’єр» Владислав РЕВА. – Таку думку намагалися донести чиновникам Кабміну, щоправда, до нас вийшов лише представник по роботі з громадськістю, взяв офіційне звернення й пообіцяв передати його відповідальній особі.

По справедливе рішення колектив вирушив до Мінагрополітики, але зустрітися із міністром їм не вдалося. Натомість донесли проблему до заступника міністра-керівника апарату Інни ГРЕБЕНЮК та директора департаменту з управління державною власністю Володимира КУДІНОВА. Люди вимагали виконати рішення суду щодо поновлення на посаді директора Миколи Ткача та виплатити їм заробітну платню, яку почали заборговувати з приходом новопризначеного Сергія ДІДЕНКА. Чиновники вислухали мітингувальників і пояснили, що звільнення Ткача не спонтанне рішення. Мовляв, він не йшов на співпрацю із міністерством і не подавав звітів про роботу. Тому нагорі вирішили призначити нового керівника. Однак пообіцяли вирішити питання погашення заборгованості із зарплати та повернення Ткача в старе крісло. 

Втім стало відомо, що Мінагрополітики та призначений т.в.о. Сергій Діденко подали апеляцію на рішення Летичівського райсуду.