Четвер, 25 Квітня 2024 р.
26 Лютого 2016

ОДНА РУКА ПРОСИТЬ, ІНША – НЕДОБИРАЄ

Про надто дешеву оренду землі та інші речі говорили 25 лютого на засіданні колегії райдержадміністрації.

Засідання розпочалося із відзначення Довжоцького сільського голови Руслана РЯБОГО за вагомий внесок у розвиток і благоустрій с.Довжок подякою від РДА.

Далі начальник управління фінансів Олександр ФЕДИК доповів про виконання зведеного бюджету району за 2015 р. Загалом надходження торік зросли, однак, у зв’язку зі створенням територіальних громад, 2016 р. бюджет району оперуватиме значно меншими сумами, а отже, буде складніше фінансувати дотаційні сільради. При цьому Олександр Григорович наголосив, що в багатьох сільрадах (у тому числі дотаційних) суттєво занижена орендна ставка на землю та чомусь надається чимало необов’язкових пільг різним установам. А це могли б бути додаткові кошти, яких і так не вистачає.

Начальник загального відділу апарату РДА Ірина ВОРОНЮК, доповідаючи про звернення громадян, зазначила, що чимало з них мали б вирішуватися на місцях. Для цього в сільрадах будуть організовані виїзні громадські приймальні з юристами та соціальними працівниками.

Головний спеціаліст районного центру управління державної міграційної служби Микола Мазур у своєму виступі звернув увагу на те, що з 4 квітня набирає чинності закон, згідно з яким реєстрація місця проживання має відбуватися у сільських і селищних радах. Але, щоб дотримуватися закону, селам потрібно придбати відповідне обладнання ціною в непідйомні 160 500 грн. Тож, якщо українська влада не перегляне закону, можуть виникнути проблеми.

Начальник відділу взаємодії з об’єктами Кам’янець-Подільського центру надання безоплатної первинної правової допомоги Олександр Гуменюк розповів про свою організацію, закликавши всіх до співпраці. Адже з 1 липня ліквідовуються управління юстиції, на їхній базі працюватимуть бюро та центри правової допомоги.