Четвер, 28 Березня 2024 р.
1 Квітня 2016

ШТРАФУВАТИМУТЬ ЗА СВИНСТВО

Освітлення вулиць, несанкціоновані сміттєзвалища, стихійні ринки, процес декомунізації та гроші на пільгові перевезення стали топ-темами колегії райдержадміністрації, яка відбулася 31 березня.

Голова РДА Василь СУКАЧ зосередив увагу на стихійних ринках у Жванці та Старій Ушиці. За його словами, базарники працюють без дозволів санстанції та ветеринарної служби, жодних податків і відрахувань ніхто не сплачує.

– Я закликаю сільських голів розібратися у ситуації, що склалася, і навести порядок. На носі літо, спека. Якщо хтось отруїться придбаними там продуктами, відповідальність нестиме сільський голова, – зазначив Василь Олександрович.

Не менш важливим питанням стали і стихійні сміттєзвалища. Сільські голови скаржаться, що не мають впливу на мешканців, які викидають сміття абиде. На це голова райдержадміністрації закликав штрафувати безкультурних порушників за завдані довкіллю і громаді збитки.

Найактуальнішою темою колегії стали пільгові перевезення. 500 тис.грн., виділених на цю програму із районного бюджету, вичерпуються, а сільські ради, які мали б співфінансувати справу, не поспішають давати на це гроші. Розпорядження про виділення коштів на пільгові перевезення до районного фінуправління передали лише чотири сільські ради. Нагадаємо, що район потребує 2 млн. 600 тис.грн. на оплату перевезень пільговиків.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.