Четвер, 25 Квітня 2024 р.
29 Квітня 2016

ГРОШІ ПОДІЛИЛИ – ГРОМАДУ НЕ ОБДІЛИЛИ

22 квітня відбулася позачергова сесія районної ради. Зібралися депутати, аби внести зміни до бюджету, додати коштів для Програми розвитку автомобільних доріг, а також виділити додаткові 82 тис.грн. на оздоровлення учнів у пришкільних таборах.

Прискіпливіше обранці зупинилися саме на бюджеті. Ділили ж бо понад 5,5 млн.грн. Основна сума – нерозділений залишок коштів районного бюджету, а майже півтора мільйона – субвенція з бюджетів об’єднаних територіальних громад, сільських і селищної рад. Гроші громад депутати спрямували на компенсацію за пільговий проїзд, утримання соцпрацівників, будівництво підвідного газопроводу до 23 населених пунктів західного регіону тощо.

А от нерозподілений вільний залишок вирішили витратити на медицину, освіту та соцзахист. На ЦРЛ дали 77 тис.грн. для придбання вакцини та постільної білизни, 70 тис.грн. перепаде Староушицькій районній лікарні, а трохи більше як мільйон – ЦМПСД на зарплату працівникам. Значну суму – 1 млн. 684 тис.грн. – надали відділу освіти РДА. Щоправда, більшість із цих грошей – понад мільйон – спрямують на добудову їдальні та внутрішнього туалету в Чабанівській школі.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.