Субота, 27 Квітня 2024 р.
6 Травня 2016

ЗИМА ЗБЕРЕГЛА ТЕПЛО, АЛЕ НЕ ВОЛОГУ

На порядку денному колегії РДА, яка відбулася 29 квітня, розглядалося питання проведення комплексу весняно-польових робіт і підсумки опалювального сезону.

Якщо завдяки теплій зимі опалювальний сезон минув без перебоїв та особливих втрат, то ті ж погодні умови негативно вплинули на посівну кампанію. Через брак вологи аграрії змушені були раніше приступити до роботи. Ризикували тим, що в березні-квітні ще могли вдарити морози і знищити посіви. Все йшло добре майже до кінця квітня, поки заморозки не пошкодили значні площі.

– Про масштаби збитків говорити зарано, адже є рослини, які відновляться, але приморозок таки вплине на їхню урожайність. Те, що потребувало пересіву, аграрії поновили до свят. Терміни їм дозволяли, – повідомила начальник відділу агропромислового розвитку РДА Надія СУЗАНСЬКА.

Того ж дня в райдержадміністрації відбулося нагородження вихованців районної ДЮСШ, переможців, які у квітні успішно виступили у складі збірної України з пауерліфтингу на помостах Європи. Це Тетяна ШЛОПКО, Ганна ГОНЧАР, Катерина ТКАЧУК, Тетяна МЕЛЬНИК (АХМАМЄТЄВА), Андрій АНДРУЩЕНКО, Валерій МЕЛЬНИК.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.