П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
10 Червня 2016

ГРОШЕЙ ДОДАЛИ І ВУЛИЦІ ПЕРЕЙМЕНУВАЛИ

Досить продуктивною стала чергова сесія Староушицької селищної ради, яка відбулася 3 червня. Депутати перейменували вісім вулиць на виконання закону про декомунізацію.

Піонерська в Гораївці стала Шкільною. Староушицькі отримали такі назви: Комсомольська – Соборна, Будьонова – Молодіжна, Ватутіна – Північна, Чапаєва – Квіткова, Чкалова – Свободи, Суворова – І.Франка, Фрунзе – Ушицька. Під запитанням залишилися Радянська та Червоноармійська, ймовірно, вони стануть Українською та Вишневою. Представники селищної ради дали громаді ще час на роздуми до наступної сесії.

Особливу увагу обранці приділили внесенню змін до селищного бюджету на 2016 р. Вирішили виділити 196 тис.грн. на проведення ремонтних робіт у місцевому садочку, ФАПі с.Гораївка та на вирішення інших нагальних питань.

Не пасуть задніх і у Жванці. Спільними зусиллями районної влади, сільської ради та підприємців тут проводять ремонтні роботи з будівництва альтанки в ДНЗ «Малятко», а також зі встановлення в садочку котельні, реконструкції сходинок біля приміщення сільської ради. Щоб зекономити кошти, всі підрядні роботи проводять працівники сільради. За словами Жванецького сільського голови Олександра СОЛТИНСЬКОГО, на стадії завершення укладення договору з підрядними організаціями щодо встановлення котельні у садочку. На це з районного бюджету виділено спочатку 100 тис.грн., пізніше – ще 200 тис.грн.

До покращення умов у садочку долучилася і Гринчуцька сільська рада, бо цей ДНЗ відвідують діти із Гринчука, Бабшина та Малинівців.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.