Субота, 20 Квітня 2024 р.
17 Червня 2016

ЧУМУ ЗУПИНЯЮТЬ БЛОКПОСТАМИ

Африканська чума свиней у Новоселицькому районі змусила кам’янчан відгородитися від сусідів, щоб не допустити занесення збудника АЧС.

ЧУМУ ЗУПИНЯЮТЬ БЛОКПОСТАМИ

На двох блокпостах (на паромній переправі в Усті та біля мосту в Жванці), що межують із Чернівецькою областю, з 9 червня працюють спеціалісти державної служби ветмедицини та управління Держпродспоживслужби району. Крім них, на постах чергують працівники райвідділення поліції та 2-го ДПРЗ. Їхнє головне завдання – завадити безконтрольному ввезенню на територію району живих тварин і продукції тваринного походження без відповідних супровідних документів.

Щоправда, як повідомив в.о. начальника управління Держпродспоживслужби в Кам’янець-Подільському районі Олександр РЕШЕТНИК, блокпости знімають 17 червня, коли мине інкубаційний період хвороби.

– За минулий тиждень працівникам блокпостів вдалося запобігти ввезенню до нашого району чотирьох свиней із Новоселицького району. Не пропустили чимало тварин з інших благополучних районів, які перевозилися без відповідних документів, – повідомив Олександр Никифорович.

13 червня щодо запобігання АЧС у нашому районі відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії. В ній взяли участь голова РДА Василь СУКАЧ, представники управління Держпродспоживслужби району, керівники служб і структурних підрозділів адміністрації, голови сільських і селищної рад, власники місцевих приватних фермерських господарств.

Протиепізоотична комісія затвердила план заходів, які передбачають знищення гризунів (переносників АЧС) на фермах і в господарствах району. А ще у свиногосподарствах усіх форм власності призначили закритий режим роботи та імунізацію свинопоголів’я.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.