Субота, 20 Квітня 2024 р.
15 Липня 2016

ДЛЯ ХЛІБА ВІДКРИЛИ МУЗЕЙ

Близько сотні круглобоких та овальних буханців, батонів, булочок, величних короваїв і запашних маковиків «оселилися» у Музеї хліба, який 13 липня відкрили на кафедрі землеробства, грунтознавства і захисту рослин ПДАТУ. Всі хлібобулочні вироби університету люб’язно передав директор ТОВ «Український кристал» Володимир ЮР’ЄВ.

ДЛЯ ХЛІБА ВІДКРИЛИ МУЗЕЙ

В університеті запевнили, що не лише кам’янецьким хлібом дивуватимуть відвідувачів. Обіцяють найближчим часом поповнити виставку зразками з інших регіонів України. Завдяки експонатам студенти вишу отримають не лише естетичне задоволення, але й використовуватимуть їх у виховній і професійній діяльності. 

Знаковим стало й те, що музей відкривали саме у день відзначення 80-річчя із дня народження колишнього завідувача кафедри загального землеробства Анатолія ЯКИМЕНКА, який понад 30 років пропрацював на викладацькій ниві, у його доробку 210 науково-методичних праць, а пам’ять про нього бережуть сотні випускників. Анатолія Семеновича вже немає 12 років, проте друзі та колеги до найменших дрібниць пам’ятають його вислови, настанови і навіть жарти.

У заході, крім ректора Володимира ІВАНИШИНА, викладачів і студентів, взяла участь і начальник відділу агропромислового розвитку РДА Надія СУЗАНСЬКА.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.