П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
5 Серпня 2016

ТУРИСТІВ ПРИЙМАЮТЬ – ПРО СЕЛО НЕ ДБАЮТЬ

Бюджет району обговорювали на колегії РДА, яка відбулася 29 липня. Про виконання районного, селищного та сільських бюджетів за І півріччя 2016 р. прозвітував начальник управління фінансів Олександр ФЕДИК. За його інформацією, районний бюджет додатково поповнився майже на 6 млн.грн., селищний і сільські – трохи більше ніж на 7 млн.грн.

– Попри те, що, порівняно з минулими роками, загальна ситуація із наповненням місцевих бюджетів значно покращилася, все ж нам є над чим працювати. Маємо чимало резервів, щоб покращити власні надходження. Це підвищення орендних ставок на землю, здача земель, підпорядкованих сільським радам, в оренду, туристичний збір.

Саме на туризмі Олександр Григорович зупинився детальніше.

– Не секрет, що в районі є чимало закладів відпочинку, туристичних баз, готелів і садиб. А от туристичний збір, який встановлюють сільські ради, сплачують одиниці, та й то такий мізер, що смішно говорити, – більше як дві тисячі гривень за півріччя… з усіх. Якби «господарі» цей податок не приховували, а кошти пішли до бюджету сіл, то були б там і якісні дороги, і вуличне освітлення, і гарні клуби із сучасними концертами. А так маємо те, що маємо. Що вже казати про більшість кар’єрів, які працюють у районі, не сплачуючи жодних податків. А вантажівки, які від них курсують, добивають сільські дороги та будинки місцевих мешканців. Чому сільські голови та контролюючі органи не реагують на очевидні факти підпільної роботи – мені невідомо.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.