Середа, 08 Травня 2024 р.
30 Вересня 2016

НІКОМУ І НІЧОГО…

Чи то скупими, чи то розважливими були районні обранці під час сесії, яка відбулася 29 вересня, але цього разу вони нічого не віддали і нічого не закрили.

Не вразили депутатів і, здавалося б, добрі помисли ГО «Подільський мисливець», яка просила в своє користування мисливські угіддя, а натомість обіцяла боротися із браконьєрами та шкідливими хижими тваринами. Відмовилися на сесії також виділити підприємцю в довгострокове користування лісову ділянку в урочищі «Врубловецький ліс». Не забажали навіть передати в комунальну власність Завальській і Кам’янській сільрадам колективні установки для доочищення води.

Цього разу мешканцям району вдалося відстояти Жванецьке терапевтичне відділення №2 на 10 ліжок. Взявши до уваги звернення від жителів сіл, які тут обслуговуються, депутати не проголосували за його закриття. 

Історичним стало рішення про зміни меж Старої Ушиці, до території населеного пункту додатково включили 371,56 га.

Топ-темою сесії мав би стати звіт комісії з розгляду питання, яке стосувалося проходження спеціальної перевірки головою райради Борисом БЕЦОМ. Депутати встановили, що перевірку вчасно не пройдено, але згоду на її проходження подано. Оскільки ж вони не можуть з’ясувати обставини, що сприяли порушенню, попросили місцеву прокуратуру знайти винних посадових осіб, які вчасно не надали запитів до належних органів.

Такий звіт їхні колеги не прийняли, мотивуючи це тим, що з таким же проханням до депутатського корпусу зверталася прокуратура.

Більше як два десятки депутатських запитів розглянули вчора на сесії. Майже половина з них стосувалася обміління криниць, браку води як у домогосподарствах, так і в освітніх закладах. Селяни та депутати закликали виконавчу владу району напрацювати дієвий план щодо вирішення проблем із водою у селах.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.