Субота, 20 Квітня 2024 р.
14 Жовтня 2016

«ЗЕРНЯТКО» ЧЕКАЛИ РОКАМИ

У районі продовжується гарна традиція – відкриття садочків. 12 жовтня чергову червону стрічку перерізали в Гаврилівцях. На урочистості з нагоди відкриття «Зернятка» завітали нардеп Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО, представники районної та місцевої влади.

«ЗЕРНЯТКО» ЧЕКАЛИ РОКАМИ

ДНЗ «Зернятко» місцеві мешканці чекали ще з 2008 р., адже відтоді дошкільний заклад у селі  працював лише 4 години, там не було створено належних умов для діток. Оскільки відновлювати старий чи будувати новий заклад у громади не було коштів, очільник РДА Василь СУКАЧ і голова сільської ради Тетяна КРИВОРУЧКО прийняли принципову позицію – переобладнати частину шкільних приміщень для потреб дошкільнят. Депутати сільської ради їх у цьому підтримали. Таким чином на базі місцевої школи створили НВК у складі Гаврилівської ЗОШ і ДНЗ. Тепер тут навчаються 22 дошкільнят і 47 школярів.

На реконструкцію приміщення було виділено 173 тис.грн. із районного бюджету та 126,5 тис.грн. делегувала сільська рада. За ці гроші в садочку зробили ремонт групової та спальної кімнат, добудували дитячий туалет, пральню і окремий вхід.

Крім того, за рахунок субвенції зі скарбниці району придбано дитячі меблі, матраци, подушки, постільну білизну, посуд, холодильник, пральну машину, пилосос тощо.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.