П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
28 Жовтня 2016

ВЕТЕРАНІВ РАЙОНУ ОЧОЛИВ КУЛЬЧИЦЬКИЙ

Едуард КУЛЬЧИЦЬКИЙ (на фото праворуч)

Новим головою Кам’янець-Подільської районної організації ветеранів став Едуард КУЛЬЧИЦЬКИЙ (на фото праворуч). Таким було рішення пленуму організації, що відбувся 21 жовтня за участі голови Хмельницької обласної організації ветеранів України Володимира КУПРАТОГО та керівництва району.

Едуард Євстафійович є Почесним громадянином Кам’янець-Подільського району, певний час працював головою райради, заступником голови РДА, обирався депутатом облради. На початку кар’єри 10 років був першим секретарем райкому ЛКСМУ. За освітою – вчитель, має звання заслуженого працівника освіти України, член-кореспондент Міжнародної академії наук.

Майже шість років є радником міського голови на громадських засадах.

Як уже повідомлялося, попередній очільник ветеранів району Антон МАЛИК нещодавно відійшов у вічність. На пленумі розглядали і питання увіковічення його пам’яті.

Староста ветеранського хору «Вечірні зорі» Валерій ГАНДЗЮК наголосив на величезному внескові Антона Івановича в розвиток районної ветеранської організації та створення й підтримку хору ветеранів «Вечірні зорі». Саме тому рада ветеранів вирішила увічнити пам’ять Антона Івановича, надавши хору «Вечірні зорі» його ім’я.

Ольга МІРКОТАН.


ЖУРНАЛІСТИ ПЕРЕПИСАЛИ СТАТУТ

21 жовтня відбулася позачергова конференція обласної організації Національної спілки журналістів України. У її роботі взяли участь і 6 делегатів Кам’янець-Подільської міськрайонної організації НСЖУ: Надія Єрменчук, Ольга Міркотан, Михайло Коцюбанський, Петро Поліщук, Станіслав Стояновський, Василь Добровольський.

Учасники заходу обговорили інформацію голови обласної організації НСЖУ Йосипа ЯДУХИ щодо необхідності змін до чинного Статуту обласної журналістської організації, внесли низку рекомендацій і затвердили спілчанський документ у новій редакції. Відтак після його реєстрації в управлінні юстиції обласна організація НСЖУ замість громадського об’єднання набуде статусу творчої організації, що в підсумку гарантуватиме їй включення до переліку неприбуткових організацій України та одержання часткового фінансування з Державного бюджету.

Учасники конференції також обрали Йосипа Ядуху делегатом позачергового з’їзду НСЖУ, який відбудеться 3 листопада.

Влад ВАСІН.