П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
4 Листопада 2016

rayon

І ВОДОГІН ОСВЯТИЛИ, І ГАЗ ЗАПАЛИЛИ

28 жовтня тут урочисто запалили газ, не обійшлося і без традиційної першої яєчні.

На підвідні газопроводи Орининського напрямку виділено 16 млн.грн. із Фонду регіонального розвитку, а 841 тис.грн. – кошти місцевих мешканців, які зібрали для прокладання газопроводів по селу.

Того ж дня відбулось освячення нового сучасного водогону в с.Оринин. За інформацією Орининського сільського голови Валер’яна МОКРИЦЬКОГО, майже мільйон гривень на ремонт системи водопостачання було виділено з обласного бюджету. Посприяли такій щедрій інвестиції нардеп Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО, депутат обласної ради Василь СТРОЯНОВСЬКИЙ, голова облради Михайло ЗАГОРОДНИЙ і представники районної влади.


КОЛИБАЇВСЬКА ГРОМАДА ОСВОЮЄ МІЛЬЙОНИ

Колибаївська ОТГ із Фонду регіонального розвитку з дня на день чекає на 1 млн. 400 тис.грн. на капітальний ремонт в асфальтному покритті однієї із центральних вулиць Колибаївки.

За інформацією очільника громади Михайла ЖЕЛІЗНИКА, щойно надійдуть кошти, ремонтники одразу ж візьмуться за роботу, і ОТГ максимально швидко освоїть виділені гроші.

– Отримали ми із Держбюджету фінанси і на пожежне депо, вже розпочали будівництво. Працюємо над відновленням старого колгоспного водогону в Колибаївці. За виділені із нашого бюджету гроші зробили капремонт дороги в Смотричі, а в Ходорівцях відремонтували харчоблок і спальню в дитячому садочку, – каже Михайло Дмитрович.

Попри всі позитивні моменти, дамоклів меч навис над Княгининською ЗОШ I-II ст. Колибаївської ОТГ. Державну субвенцію на утримання закладу та заробітну плату вчителям тут не отримують, адже у школі залишилося менше як 25 учнів, а на такі малокомплектні навчальні заклади не передбачені державні кошти.

Місцеві депутати вирішили все-таки не закривати школу, залишивши лише молодші класи.


ГОВОРИЛИ ПРО ГЕНПЛАНИ, МРІЯЛИ ПРО КУРОРТ

ГОВОРИЛИ ПРО ГЕНПЛАНИ, МРІЯЛИ ПРО КУРОРТ

Створення в Кам’янці-Подільському бальнеологічного курорту – питання не нове і обговорюється не один рік. Проте останнім часом цій темі приділяється значно більше уваги, адже ідея і всі напрацювання стосуються не лише міста, але й приміської зони.

Бо структура курорту передбачає санітарно-курортну, лікувально-оздоровчу та рекреаційні території. Ставки роблять і на три додаткові центри: Зіньковецький, Пановецький і Приворотський, які повинні розвиватися як курортна зона паралельно з містом. Щоб втілити цю ідею в життя, необхідна насамперед базова документація – Генеральний план Кам’янця-Подільського і приміської зони (повинні співпадати їхні дотичні території). Проте в більшості сусідніх із містом громад генплани поки що в процесі розробки.

Цього тижня, 1-3 листопада, представники районної та міської влади в індивідуальному порядку обговорювали і узгоджували генплани із представниками Колибаївської ОТГ і Кам’янської та Зіньківської сільських рад.

– Місто в жодному разі не претендує на території сільських рад чи об’єднаних громад, питання в узгодженні меж, – каже голова райради Борис БЕЦ. – Загалом ідея курорту досить позитивна, і в нас є всі можливості для її розвитку, залучення інвесторів. Мова йде не лише про бальнеологічний курорт, але й про розвиток регіону загалом, бо поруч із зонами відпочинку розвиватимуться і суміжні села, будуть якісні дороги, магазини, додаткові робочі місця. Але є певні вимоги, яких ми всі повинні дотримуватися.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.