П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
11 Листопада 2016

СПОКІЙ НА КЛАДОВИЩІ ТІЛЬКИ СНИТЬСЯ

Роботи з благоустрою сільського кладовища у селі Фурманівка Кульчієвецької сільської ради закінчилися скаргами від місцевих мешканців і навіть поясненнями Кульчієвецького сільського голови Станіслава РАДАВЧУКА в прокуратурі.

Обурені селяни зателефонували і до нашої редакції:

– По кладовищу курсує величезна техніка, яка поламала декілька пам’ятників, – повідомила 9 листопада місцева мешканка, – так у Фурманівці на кладовищі невідомі вирізають чимало дерев: тополі, горіхи, черешні, сосни. Гілля повсюди розлітається, руйнуючи при цьому могили.

Натомість сільський голова Станіслав Радавчук пояснив, що таким чином у селі проводять благоустрій кладовища, який запланували на сесії сільської ради.

– Я не маю можливості контролювати роботу всіх найманих осіб у селі. Так сталося, що пошкодили пам’ятники, ми їх одразу ж і відремонтували. Коли казав місцевим забрати деревину – нікому не треба було, а тепер усі кричать, що дерева повирізали. А якби вони попадали, бо всі вже старі? Навіть подумати не міг, що добрі помисли закінчаться скандалом.

Якщо ж у Фурманівці випадково пошкодили могили, то в Руді у ніч на 7 листопада із кладовища винесли три хрести навмисно.

– Швидше за все, їх просто здали на металобрухт, – розповідає Рудський сільський голова Тетяна КРИВОРУЧКО. – Новина про те, що в когось піднялася рука пограбувати покійників, навіть у голові не вкладається.

Місцеві мешканці, які виявили крадіжку, одразу звернулися до поліції. Там відкрили кримінальне провадження.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.