Четвер, 25 Квітня 2024 р.
25 Листопада 2016

ПОДБАЛИ ПРО ШКОЛЯРІВ

Чергова сесія районної ради, яка відбулася 24 листопада, пройшла досить спокійно і злагоджено. Обійшлося без скандалів і кримінальних проваджень, хоча депутатські комісії цим і кишіли.

Сесійні питання передбачали внесення змін до районної програми соціального захисту населення на 2014-2018 рр., зокрема виділення 25 тис.грн. для районної волонтерської організації на ремонт автомобіля, який передали із зони АТО.

Подбали обранці й про школярів району: 2017 р. вони будуть нагодовані та добиратимуться до навчальних закладів на шкільних автобусах. На перевезення виділили понад 2 млн.грн.

Як і цьогоріч, безкоштовно харчуватимуться всі учні 1-4 класів, а також діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, діти учасників АТО, які навчаються у 5-11 класах.

Крім того, районні депутати віддали більшість голосів і за встановлення пільг на навчання у початкових спеціалізованих мистецько-навчальних закладах району. Безкоштовні гуртки забезпечили дітям військових та учасників АТО, переселенцям із зони АТО, а також тим, чиї батьки постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Проголосували районні депутати і про внесення змін до районного бюджету. Цього разу 70 тис.грн. перепало Грушківському будинку культури на придбання стільців і штор. Після капітального ремонту на майже мільйон гривень заклад буде, як нова копійка.

Чи не найбільше обговорень викликала доповідь начальника Кам’янець-Подільського районного відділу поліції Ігоря КШЕМІНСЬКОГО. За його інформацією, злочинність зашкалює у Рудській, Подільській сільських радах, а також у Староушицькій зоні. Водночас очільник поліції повідомив і гарну новину: викрито злочинців, які обікрали Рудську сільську раду. Наразі вони перебувають під вартою. Липкими на руку виявилися мешканці Кам’янця-Подільського, шлейф їхніх крадіжок тягнеться і до Устя.

Цього дня депутатські запити стосувалися утеплення і благоустрою Рихтівської школи, а також заміни дощок і встановлення обігрівачів у Ластовецькому НВК. Запити були й щодо ремонту доріг, зокрема в Калині, Кульчіївцях та Фурманівці. А мешканці Сокола скаржилися на аварійність опор електромереж. 

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.