Середа, 24 Квітня 2024 р.
9 Грудня 2016

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ МОЛОДІЖНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ДО МІСЬКОГО ГОЛОВИ ТА ДЕПУТАТІВ МІСЬКОЇ РАДИ

Ми всі були задоволені ініціативою підтримки молодих активістів. Історія України неодноразово доводила, що молодь першою сприймає прогресивні ідеї та стає на їхній захист. Вважаємо, що конструктивний діалог між молодіжними організаціями та владою міста міг би дати багато користі для розвитку Кам’янця-Подільського.

Однак цього року в процесі формування Молодіжної ради як консультативно-дорадчого органу Кам’янець-Подільської міськради була низка несподіванок, які стали суттєвими перепонами на шляху до налагодження діалогу та формування міської молодіжної політики.

Неприємним сюрпризом для нас стало втручання окремих депутатів міської ради в зміну положення об’єднання на засіданні виконавчого комітету. На наш погляд, це може бути використано політичними партіями для формування електорату на майбутні вибори, що несе загрозу для незалежності консультативно-дорадчого органу.

Найбільше образило, що згодом один із міських обранців у соціальних мережах назвав нас «псевдомолоддю». У відповідь шановному депутату хочемо сказати, що ми також проти того, аби молодіжна політика формувалася в нічних закладах. А якщо він такий упевнений у своїй «великій активності», то нехай ознайомиться з нашою діяльністю хоча б за звітами на щорічному Молодіжному форумі «Ініціативна молодь». Нам дуже прикро, що влада пішла на поступки окремим депутатам, які, на наш погляд, переслідують власні політичні інтереси.

Американський президент Дуайт Ейзенхауер казав: «Гасло істинної демократії – не «Нехай це зробить влада», а «Дайте нам зробити це самим».

Ми розуміємо, що молодь є соціальним нервом суспільства. Історія неодноразово доводила, що саме молоде покоління стає рушієм змін. І багатьом не вигідне формування незалежного консолідованого молодіжного органу.

Звертаємося до міського голови Михайла Сімашкевича, депутатів міськради та всіх представників влади з проханням включити до Молодіжної ради не лише студентів, але й представників громадських об’єднань і налаштуватися на конструктивний діалог!

Ми виступаємо за консолідацію молодіжних рухів, а не за роботу на благо окремих місцевих політиків!

Громадське об’єднання «Ініціатива і Розвиток» (голова Андрій Заєць),

ГО Творче об’єднання письменників та художників «Кам’яний острів» (Тетяна Сметанюк),

Всеукраїнський рух «Твоя країна» (координатор Олександр Цимбалюк),

ГО «Чисті схили» (Вікторія Желіховська),

ГО «Студентське самоврядування К-ПНУ ім.Iвана Огієнка» (Олександр Марчук),

Міжнародний рух спільнот «Віра і світло» м.Кам’янець-Подільський (Кристина Будурович),

Скаутська організація «Пласт» м.Кам’янець-Подільський (Віктор Годний),

ГО СК «Титани» (Сергій Полюх),

Скаутська організація «Пласт» (Оксана Романович),

ГО «Міжнародний центр прогресивних досліджень» (виконавчий директор Антон Найчук),

ГО «ВУМ» (Олександр Папевський),

ВГО «Сокіл» Кам’янець-Подільський (Ярослав Тинзуб),

ГО «Театральний простір» (Денис Чорний).