Четвер, 28 Березня 2024 р.
9 Грудня 2016

АБИ ГРОШІ МАТИ, ТРЕБА ВПРАВНО РАХУВАТИ

Про бюджет району на 2017 рік 7 грудня говорили представники районної влади, керівники і бухгалтери територіальних громад.

Начальник управління фінансів РДА Олександр ФЕДИК звернув увагу на те, що майбутній бюджет повинен бути раціонально і правильно прорахованим. Адже підвищення на державному рівні мінімальної заробітної плати на рівні 3200 тис.грн. суттєво змінює ситуацію. Допустити будь-яку заборгованість, а тим більше в державних установах – неприпустимо. Також Олександр Федик вкотре нагадав про контроль оплати енергоносіїв та їх використання.

– Щодо показників місцевих бюджетів на 2017 рік, то зміни податкового законодавства не вплинуть на джерела доходів, зміниться лише обсяг надходжень. За даними Мінфіну України, він зросте загалом на 17,6 відсотка, – каже Олександр Григорович. – Управлінням фінансів проведено попередні розрахунки сільських та селищного бюджетів на 2017 рік. Прогноз втішає, матимемо на 106,2 відсотка більше очікуваних надходжень, ніж 2016 року.

Для того, аби розрахований бюджет був наповнений максимально, Олександр Федик звернув увагу бухгалтерів на плату за землю. А ще сільські голови в своїй роботі повинні максимально задіяти можливі резерви наповнення бюджетів: проведення інвентаризації земельних ділянок, проведення індексації нормативної грошової оцінки, перегляд укладених угод на оренду землі та розміру орендної плати тощо.

За матеріалами прес-служби райради.