Четвер, 25 Квітня 2024 р.
20 Січня 2017

СКАРЖИЛИСЯ НА ПЕРЕВІЗНИКІВ І БРАК ВОДИ

Призначення субсидій, проведення лінії електромереж до будинку в Лісківцях, забезпечення дровами за пільговою ціною, проблеми із водопостачанням на Довжку та ціни, які підвищили перевізники. Про все це йшла мова 17 січня під час чергового прийому громадян головою Кам’янець-Подільської РДА Василем СУКАЧЕМ.

Якщо заявниця, яка три місяці чекала повідомлення про нарахування субсидії, пішла додому з квитанцією, де були вказані такі бажані пільгові куби і кіловати, то всім іншим довелося свої проблемні питання описувати у заявах на ім’я голови РДА. Того ж дня звернулася жінка з Лісківців, яка просила про підключення світла до будинку. За станом на ранок четверга, електроенергії в неї так і не було.

Не почули солодких обіцянок і мешканці Довжка, котрі просили про підведення води до чотирьох вулиць села. На прийом прийшла ціла делегація. Жінки мало не крізь сльози розповідали, як із тачками та кравчучками ходять до виведеної труби із заводу мінеральних вод. Там інколи в черзі доводиться чекати й близько години. На морозі разом із батьками стоять і діти. Одним ближче діставатися туди, а іншим треба близько двох кілометрів долати. У криницях на їхніх подвір’ях води немає. І навіть після дощів та снігу вона не прибуває, тому варіантами вирішення проблеми бачать підключення до вже діючої в селі водонапірної башти або розробку нової свердловини.

Василь Сукач запевнив, що звернеться до Довжоцького сільського голови, аби той зробив розрахунки, підготував проектно-кошторисну документацію. А вже потім із відповідними документами можна буде просити в усіх можливих інстанціях виділення коштів, бо ж сільський бюджет не потягне таких витрат.

Понад 50 підписів зібрали мешканці Кульчіївців, які обурені тим, що місцеві перевізники підвищили вартість проїзду. На це отримали вже звичну відповідь, що перевізники самі встановлюють свої тарифи, і ні районна, ні обласна влада не можуть на них вплинути…