Четвер, 25 Квітня 2024 р.
20 Січня 2017

СТАВКИ ЗМЕНШУЮТЬ І В РАЙОНІ

Як повідомлялося раніше, в місті ставки єдиного податку для підприємців другої групи зменшили до 10% розміру мінімальної заробітної плати. До нашої редакції звернувся підприємець із с.Довжок із запитанням щодо нарахування цього податку для зареєстрованих у селі представників бізнесу, адже до Нового року вони сплачували 20% від розміру мінімалки, яка значно зросла з 1 січня.

По роз’яснення ми звернулися до спеціалістів. Начальник районного фінуправління Олександр ФЕДИК пояснив, що єдиний податок належить до місцевих податків, тому рішення про його встановлення приймають сільські та селищна ради.

У свою чергу Довжоцький сільський голова Руслан РЯБИЙ повідомив приємну новину для власників магазинів і торгових точок громади: ставку їм таки зменшили до 10%.

– Після Різдва до сільської ради з листом із двома десятками підписів звернулися місцеві підприємці, – розповідає Руслан Петрович. – Люди попросили переглянути ставки єдиного податку у зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати. Після обговорень цього питання депутатами сільради та громадськістю в п’ятницю, 13 січня, ми зібрали позачергову сесію і таки прийняли рішення на користь бізнесу. Нововведення діє з 1 січня 2017 року, а підприємцям, які вже заплатили по-новому, сума буде перерахована в лютому. В середньому треба буде сплачувати 300 грн. у місяць.

Платникам першої групи встановлено податок до 10% розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (з 1 січня 2017 р. розмір прожиткового мінімуму – 1600 грн.).