Середа, 24 Квітня 2024 р.
20 Січня 2017

СЕЛО І ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ

ПРОДОВЖУЄМО СЕРІЮ ПУБЛІКАЦІЙ ПРО НАПРАЦЮВАННЯ СІЛ РАЙОНУ 2016 Р.

ГРУШКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Сільський голова Анатолій ТИМЧУК.

БЮДЖЕТ ГРОМАДИ 2016 р. – 1 млн. 868 тис. 681 грн.

З районного бюджету одержано субвенцій на суму 398 тис. 400 грн.

З Держбюджету – 972 тис. 116 грн.

ЗА РІК ЗРОБЛЕНО: придбано нові меблі, штори та карнизи, кольоровий принтер, новорічні подарунки

в місцевий дитячий садочок. На освіту витрачено

262 тис. 318 грн.

На культуру спрямовано 1 млн. 219 тис. 421 грн. Проведено капремонт Грушківського будинку культури, придбано нові крісла та штори для сцени (70 тис.грн. – субвенція з районного бюджету), більярдний стіл (12 тис.грн.), тенісний стіл, встановлено ролети на вікна (13 тис.грн.). У с.Рункошів відремонтовано пам’ятник загиблим воїнам і встановлено ковану металеву огорожу навколо нього, закуплено мікрофони, мікшерний пульт та інше музичне обладнання на суму 10 тис.грн. у сільський клуб с.Рункошів, а також побудовано новий туалет біля нього. Крім того, проведено поточний ремонт сільського клубу в с.Каштанівка із заміною вхідних дверей і пошито штори на сцену за рахунок інвестиційних коштів на суму 5 тис.грн.

На благоустрій населених пунктів витрачено 40 тис. 283 грн., а на утримання доріг – 70 тис. 206 грн.

У с.Грушка зроблено благоустрій старого кладовища. Розчищено, сплановано та огороджено земельну ділянку під нове кладовище, висипано дорогу щебенем до нього. Приведено в порядок стадіон.

Крім того, побудовано автобусну зупинку. Проведено грейдерування вулиць Соціалістичної та Лесі Українки, зроблено поточний ремонт вул.Спортивна. Також відновлено вуличне освітлення на Лесі Українки, Шевченка, Гагаріна, Соціалістичній, Суворова, 8 Березня.

У с.Рункошів встановлено нову огорожу навколо медпункту та поштового відділення, замінено вхідні двері в медпункті (за рахунок інвестиційних коштів). Придбано 300 м сітки та 100 бетонних стовпчиків для встановлення огорожі на кладовищах.

Проведено поточні ремонти вулиць: Кільцевої, Миру, Молодіжної.

У с.Каштанівка впорядковано кладовище, встановлено автобусну зупинку.

Надбанням мешканців громади називають і те, що працівники Кам’янець-Подільського РЕМ замінили проблемний трансформатор і 12 аварійних дерев’яних електричних опор на нові, залізобетонні.

Крім того, із бюджету сільради 10 тис.грн. було передано до районного бюджету як співфінансування ремонту доріг, 10 тис.грн. – на пільгові перевезення, 5 тис.грн. – на утримання соціального працівника.

ПРОБЛЕМИ, ЯКІ ЗАЛИШИЛИСЯ: капремонт фасаду та благоустрій території Грушківського будинку культури, ремонт і благоустрій території Рункошівського сільського клубу, поточні ремонти доріг у селах громади (в першу чергу в с.Рункошів), ремонт містка на вул.Островського (с.Каштанівка), благоустрій території в центрі с.Грушка, ліквідація стихійних сміттєзвалищ, дороблення документації на громадські пасовища, паспортизація сміттєзвалища, придбання нових меблів у дитячий садочок і заміна там старих вікон.

ЗАЛІСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Сільський голова Михайло ОЛІЙНИК.

БЮДЖЕТ ГРОМАДИ 2016 р. – 890 тис. 296 грн.

ЗА РІК ЗРОБЛЕНО: у місцевий ДНЗ придбано лазерний принтер (5 тис. 200 грн.), меблі (19 тис.грн.), ламінат (18 тис. 348 грн.), електроплиту (4 тис. 980 грн.), бензопилу (3 тис. 300 грн.), пилосос (2 тис. 610 грн.), іграшки та іграшкові меблі (6 тис. 687 грн.), замінено вікно та двері (10 тис. 251 грн.). У сільському Будинку культури с.Залісся Перше замінено вікна та двері (29 тис. 880 грн.), виготовлено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт даху БК Залісся Першого (19 тис. 413 грн.).

Відновлено освітлення вулиць І.Франка, Годованця, Котляревського, Богуна (21 тис. 460 грн. (загальний фонд) і 46 тис. 451 грн. (за інвестиційною угодою). Придбано щебінь на поточний ремонт вулиць с.Залісся Перше (49 тис. 920 грн.), виготовлено паспорт для сміттєзвалища (12 тис. 900 грн.), замінено кільця до криниці (4 тис. 106 грн.). Крім того, 70 тис.грн. виділено на співфінансування ремонту під’їзних доріг.

У Заліській ЗОШ розпочато капітальний ремонт спортивного залу (421 тис.грн.), придбано ємність і труби для водопостачання (9 тис. 810 грн. – за інвестиційною угодою). Куплено морозильну камеру та жалюзі (11 тис. 847 грн.). У приміщенні сільської ради проведено поточний ремонт кімнати та замінено грубку (8 тис. 301 грн.). Придбано металопрофіль для перекриття даху приміщення сільради (48 тис. 172 грн.).

На пільгове перевезення виділено 35 тис.грн., на утримання соціального працівника – 10 тис.грн. Виплачено 11 тис. 500 грн. матеріальної допомоги учасникам АТО.

ПРОБЛЕМИ, ЯКІ ЗАЛИШИЛИСЯ: виготовлення техпаспорта на будівлю ДНЗ і приватизація земельної ділянки біля неї, виготовлення та встановлення автобусних зупинок у с.Залісся Перше, проведення ремонту комунальних доріг, продовження програми «Освітлення вулиць», газифікація сіл і перекриття Будинку культури.

ЗІНЬКОВЕЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Сільський голова Віталій МАСЛЯНКО.

БЮДЖЕТ ГРОМАДИ 2016 р. – 676 тис. 900 грн.

Із них субвенція з районного бюджету на ДНЗ – 375 тис. 400 грн.

ЗА РІК ЗРОБЛЕНО: поточний ремонт вулиць Польової, Підзамецької, пров.Північного (67 тис.грн.), виготовлено проектно-кошторисну документацію та здійснено капремонт і утеплення фасаду дитсадка «Колобок» (77 тис. – субвенція з районного бюджету, 13 тис.

300 грн. – кошти сільради). Придбано для ДНЗ морозильну камеру (5 тис. 700 грн.), посуд, інвентар (5 тис. 500 грн.). Опалення дитячого садочка обійшлося сільській раді в 30 тис. 406 грн., харчування діток – 47 тис.грн.

Крім того, зроблено поточний ремонт адмінприміщення сільської ради (14 тис.грн.), у тому числі замінено 4 вікна. Придбано 25 ламп вуличного освітлення (2 тис. 400 грн.).

Надано матеріальну допомогу 6 односельчанам (3 тис. 800 грн.). До районного бюджету на виконання соціальної програми передано 3 тис.грн., на виконання програми із боротьби зі злочинністю – 3 тис.грн. За рахунок інвестицій від ТОВ «Промінь Галичина» (10 тис.грн.) проведено поточний ремонт вул.Наскельна.

ПРОБЛЕМИ, ЯКІ ЗАЛИШИЛИСЯ: виготовлення Генплану села, капітальний ремонт вул.Пудловецька, поточний ремонт вулиць після зими, перекриття даху в ДНЗ.

КАДИЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Сільський голова Валентина МАРТИНЮК.

БЮДЖЕТ ГРОМАДИ 2016 р. – 1 млн. 196 тис. 700 грн.

ЗА РІК ЗРОБЛЕНО: вуличне освітлення с.Суржа (36 тис.грн.), поточний ремонт – спрямовано гроші на вул.Грушевського (70 тис.грн.), с.Суржа, вул.Перемоги (25 тис.грн.). Проведено капремонт коридору в дитячому садку та ремонт даху в туалеті (15 тис. 600 грн.), придбано матеріали для ремонту їдальні Кадиївської ЗОШ (7 тис. 500 грн.), для лікарської амбулаторії (4 тис. 500 грн.), проведено поточний ремонт даху Будинку культури (36 тис. 200 грн.), облаштовано криницю в с.Кадиївці (10 тис.грн.). Харчування дітей у ДНЗ «Дюймовочка» обійшлося в 300 тис.грн.

ПРОБЛЕМИ, ЯКІ ЗАЛИШИЛИСЯ: ремонт доріг, поточний ремонт Будинку культури, реконструкція додаткового приміщення для ДНЗ, заміна вікон у Кадиївській ЗОШ.

КРУШАНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Сільський голова Ігор ЧОРНИЙ.

БЮДЖЕТ ГРОМАДИ 2016 р. разом із субвенцією районного бюджету та Староушицької селищної ради – 713 тис. 867 грн.

ЗА РІК ЗРОБЛЕНО: закуплено матеріали для проведення освітлення вулиць с.Крушанівка на суму 15 тис.грн. Для ДНЗ «Дзвіночок» придбано дитячі ліжка та матраци (7860 грн.), посуд (800 грн.), матеріали для проведення поточного ремонту приміщення ДНЗ і системи опалення (9 тис. 114 грн.).

У сільському Будинку культури проведено заміну вікна (3 тис. 200 грн.), біля БК вилито бетонну доріжку (1 тис. 440 грн.). Проведено поточний ремонт приміщення сільської ради та переставлено грубку (6 тис. 782 грн.). Придбано ноутбук на суму 11100 грн.

Для місцевої пожежної охорони за рахунок коштів із районного бюджету придбано матеріали (4 тис. 600 грн.) та мотопомпу до пожежної автомашини (7 тис. 400 грн.).

Із сільського бюджету делеговано кошти до районного бюджету на виконання: програми розвитку автомобільних доріг загального користування Кам’янець-Подільського району (6 тис.грн.), на компенсаційні виплати за пільговий проїзд (4 тис.грн.), Кам’янець-Подільському районному ЦПМСД на придбання матеріалів для ремонту ФАП у с.Крушанівка (5 тис.грн.).

ПРОБЛЕМИ, ЯКІ ЗАЛИШИЛИСЯ: подальше освітлення вулиць і ямковий ремонт доріг с.Крушанівка.

КУЛЬЧІЄВЕЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Сільський голова Станіслав РАДАВЧУК.

Бюджет громади 2016 р. – 1 млн. 461 тис. 313 грн.

ЗА РІК ЗРОБЛЕНО: поточний ремонт доріг комунальної власності в Кульчіївцях, Калині, Фурманівці (300 тис.грн.), зміцнено матеріальну базу Кульчієвецького ДНЗ (придбано комп’ютер, килимове покриття, зроблено окреме від школи освітлення, покращено харчування дітей і проведено благоустрій дитячого грального майданчика, зроблено поточні ремонти приміщень, придбано нові іграшки, спортінвентар, меблі). Завершується виготовлення Генплану Кульчіївців. На стадії завершення виготовлення паспортів сміттєзвалищ (побутових відходів) сс.Кульчіївці, Калиня, Фурманівка.

За рахунок приватних підприємців викопано криницю громадського користування у с.Фурманівка, але ще необхідно встановити глибинний насос для перекачування води у водозабірники.

За 2016 р. виділено 20 земельних ділянок учасникам АТО.

ПРОБЛЕМИ, ЯКІ ЗАЛИШИЛИСЯ: поточний ремонт доріг комунальної власності, співфінансування доріг державної власності, поточний ремонт Будинку культури. Першочерговими є й такі завдання: виділення матеріальної допомоги учасникам АТО і малозабезпеченим, освітлення вулиць, пільгове перевезення, відновлення артезіанської свердловини в с.Кульчіївці.

ПІДПИЛИП’ЯНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Сільський голова Іван СПАСЮК.

БЮДЖЕТ ГРОМАДИ 2016 р. – 382 тис. 457 грн.

ЩО ЗРОБЛЕНО: поточний ямковий ремонт під’їзних і доріг комунальної власності (за рахунок благодійної допомоги нардепа Олександра Гереги та допомоги ДЕД), відремонтовано водопровід у с.Підпилип’я, на вулицях Космонавтів і Гагаріна (17 тис.грн.), у с.Подоляни проведено новий водопровід протяжністю 120 м (4 тис. 680 грн.). На артезіанській свердловині у с.Подоляни замінено металеві труби на суму 5 тис. 107 грн. Закуплено дерев’яний щит та огорожу для санітарної зони водонапірної вежі Рожновського (4 тис. 160 грн.). А також у селах громади встановлено вуличні ліхтарі на суму 2,5 тис.грн.

Крім того, в місцевому дитячому садочку зроблено ремонт і придбано інвентар на 24 тис. 870 грн., там на початку року буде встановлено металопластикові вікна і двері.

Учасникам АТО було виділено матеріальної допомоги на суму 9 тис.грн. На пільгове перевезення делегували

в район 19 тис.грн.

Виготовлено техпаспорт на сміттєзвалище (11 тис. 827 грн.). Проводився і поточний ремонт клубів: за кошти сільської ради придбано матеріали для ремонту, зроблено поточний ремонт пам’ятників.

ПРОБЛЕМИ, ЯКІ ЗАЛИШИЛИСЯ: ремонт під’їзних і доріг комунальної власності, проведення вуличного освітлення, виділення коштів для ФАПів, благоустрій сіл громади, виготовлення Генерального плану села.

РИХТІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Сільський голова Любов СЛОБОДЯН.

БЮДЖЕТ ГРОМАДИ 2016 р. – 426 тис. 406 грн.

ЗА РІК ЗРОБЛЕНО: для Рихтівського ДНЗ «Пізнайко» придбано будматеріали (16 тис. 800 грн.), металопластикові вікна та двері (10 тис. 820 грн.), терморегулятор для кухні (950 грн.), іграшки (2 тис. 156 грн.), посуд (2 тис. 828 грн.), перекриття даху обійшлося у 44 тис. 500 грн. Усього на дошкільний заклад витрачено 78 тис. 54 грн.

ДНЗ «Лісовичок» у с.Лісківці обійшовся дешевше – у 13 тис. 697 грн. Тут для потреб дошкільнят і вихователів придбано посуд (797 грн.), фарби (840 грн.), закуплено шафи та інвентар на 11 тис. 500 грн.

Ремонт і благоустрій приміщення сільради потягнув на 63 тис. 455 грн. Сюди входить купівля будматеріалів, дверей у коридор, світильників, встановлення металопластикових вікон і жалюзі.

На поточний ремонт вуличного освітлення (вулиці Центральна, Франка, Володимира Атамана) витрачено 37 тис.грн., виготовлення паспорта на сміттєзвалище потягнуло на 11 тис. 827 грн.

Цьогоріч із бюджету сільської ради в район передали 10 тис.грн. на потреби амбулаторії, на ремонт доріг районного значення – 40 тис.грн., пільгове перевезення – 20 тис.грн., для Рихтівської ЗОШ на придбання вагонки – 10 тис.грн., також у 10 тис.грн. обійшлося утримання соцпрацівника.

Значно допомогла інфраструктурі села і соціальна угода на 130 тис.грн., підписана із місцевим орендарем ПП «Аграрна компанія – 2004».

За ці кошти придбано дерев’яну огорожу для майданчика ДНЗ «Лісовичок» (10 тис.грн.), у Рихтівській школі встановлено металопластикові двері (8 тис. 500 грн.), придбано інвентар для сільської ради (15 тис. 485 грн.). А також проведено монтажні роботи з освітлення у с.Лісківці (13 тис. 429 грн.), зроблено ремонт криниці у Лісківцях (5 тис. 800 грн.), замінено підлогу в «Лісовичку» (6 тис. 100 грн.), у Лісковецькій ЗОШ встановлено огорожу (21 тис. 550 грн.), виконано ремонт мосту в Рихті (2 тис.грн.) та у ФАПі с.Лісківці (7 тис.грн.).

ПРОБЛЕМИ, ЯКІ ЗАЛИШИЛИСЯ: закінчити освітлення вулиць у Рихті та Лісківцях, зробити ремонт доріг сільської ради, завершити ремонт у садочку, зробити Генеральний план Рихти та Лісківців.

СЛОБІДСЬКО-КУЛЬЧІЄВЕЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Сільський голова Руслан НЕСТЕРОВ.

БЮДЖЕТ ГРОМАДИ 2016 р. – 4 млн.грн.

ЗА РІК ЗРОБЛЕНО: виділено 93 тис. 500 грн. для виплати матеріальної допомоги населенню та учасникам АТО. На ремонт лінії вуличного освітлення витрачено 150 тис.грн. А от придбання 150 ліхтарів ЛЕД, 3 км дроту, 17 реле часу та матеріали для виготовлення зупинки в с.Слобідка-Кульчієвецька обійшлися у 275 тис. 711 грн. На грошову оцінку населених пунктів сільської ради виділено 39 тис. 848 грн.

На поточний ремонт доріг сіл громади використано 1 млн. 327 тис. 400 грн.

За кошти спеціального фонду громади придбано автомобіль ЗІЛ для вивезення твердих побутових відходів (149 тис. 885 грн.), а також очищено русло р.Мукша в с.Мукша Китайгородська (199 тис. 999 грн.), завершується капітальний ремонт Будинку культури в с.Слобідка-Кульчієвецька (792 тис. 277 грн.)

ПРОБЛЕМИ, ЯКІ ЗАЛИШИЛИСЯ: встановлення дитячих майданчиків в Оленівці та Слобідці-Кульчієвецькій, ремонт і будівництво доріг на вулицях громади, завершення лінії освітлення, капітальний ремонт Будинку культури і проведення опалення в садочку у Слобідці-Кульчієвецькій. Вивчається питання проведення центрального водогону із Мукші Китайгородської до Слобідки-Кульчієвецької, планується розчищення водойми у с.Оленівка, завершення будівництва пішохідної доріжки у с.Мукша Китайгородська.