П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
27 Січня 2017

ЩО ВИРОБЛЯЛИ І ЯК ПРОДАВАЛИ

Яким був соціально-економічний розвиток району 2016 р. і які прогнози на 2017-й, обговорювали вчора під час колегії РДА.

Начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури РДА Ольга ЧІПІЗУБОВА повідомила, що торік, у порівнянні з 2015 р., у галузі промисловості на 42,8% збільшився обсяг реалізованої промислової продукції й склав 3721,3 млн.грн. Зокрема, зросло виробництво цементу, вапняку, щебеню та дерев’яних меблів. Проте скоротилося виробництво бетонних сумішей, дерев’яних конструкцій, меблів для спалень, змінних частин до інструменту.

Не вельми і в агропромисловому комплексі. Бо цьогоріч усіма категоріями господарств району зібрано 32,7 тис.га зернових і зернобобових культур при середній урожайності 47 ц/га. Це досить низькі показники, однак на 9,6 тис.т намолочено більше, ніж 2015 р. В умовах засухи більш урожайними виявилися технічні культури, зокрема соняшник.

Суттєво було зменшено й виробництво м’яса, зокрема птиці, а також яєць. Відбулося й скорочення експорту м’ясної продукції.

Водночас радує те, що на території району діють 6 експортоорієнтованих підприємств, головними ринками збуту продукції яких є Польща, Молдова, Білорусь, Литва, Чехія, Румунія та Греція.

Також на колегії презентовано «Програму соціально-економічного розвитку району». Вона передбачає створення сприятливого середовища для бізнесу та збільшення обсягу внутрішніх і зовнішніх інвестицій у розвиток економіки та соціальної сфери, євроінтеграцію та міжрегіональне співробітництво тощо.