П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
17 Лютого 2017

У СЕЛАХ ДІЛИЛИ ГРОШІ

Минулий тиждень був багатим на сесії сільських рад. Обранці громад вирішували економічні питання: куди і на що перерозподілити кошти, а також торкнулися декомунізації.

Зокрема, в Оринині під час сесії, що відбулася 15 лютого, вирішили змінити назви вулиць із комуністичним забарвленням. А також уточнили залишки коштів сільського бюджету на 2017 р., виділивши значні суми для виготовлення технічної документації на проведення водогону в частині села, пільгове перевезення громадян, утримання соцпрацівника, техпаспорт на сміттєзвалище, підвезення дітей шкільним автобусом до дитячого садка.

У Слобідці-Рихтівській 10 лютого депутати прийняли зміни до бюджету, перевівши торішні залишки коштів на пільгове перевезення громадян, ремонт доріг, прибирання сміттєзвалища, програму «Шкільний автобус», придбання меблів для ФАПу, вуличне освітлення, утримання соціальних працівників. Не залишили поза увагою і освітянські питання, делегувавши на місцеву школу 130 тис.грн.

Також обранці прийняли рішення надати звання Почесного громадянина села Слобідка-Рихтівська земляку – доктору історичних наук, професору, лауреату Державної премії України в галузі науки й техніки Валерію СТЕПАНКОВУ.