Четвер, 25 Квітня 2024 р.
24 Лютого 2017

КОПИ В КОЛИБАЇВЦІ

Поліція без грат, а навпаки – ближча до народу, бо ж боятися треба не поліцейських, а закону. Саме за таким принципом у Колибаївській ОТГ працюють над створенням дієвої сучасної поліцейської станції.

За інформацією голови Колибаївської територіальної громади Михайла ЖЕЛІЗНИКА, 16 лютого в Колибаївці відбулася вже третя зустріч із представником Консультативної місії ЄС «Консультації заради довіри», провідним радником із питань взаємодії поліції з громадою Хайке ШУЛЬЦ. Приїхала вона разом із начальником управління превентивної діяльності головного управління Нацполіції в Хмельницькій області Валентином БІЛЯНСЬКИМ і начальником районного відділення поліції Ігорем КШЕМІНСЬКИМ. Усі разом вивчали можливості відкриття в громаді поліцейської станції. Зробили геозйомку території, погодилися на запропонований кабінет для станції у приміщенні Колибаївської сільської ради. Попередньо керівництво ОТГ узгодило цей вибір із депутатами і місцевим населенням.

Умови консультативної місії не надто захмарні: рада громади повинна забезпечити поліцейських приміщенням, зробити в ньому поточний ремонт, а місія вже за свої кошти закупить обладнання, меблі, автомобіль і весь необхідний інвентар для повноцінної роботи.

– Все, що від нас треба, – поміняти чотири вікна, зробити косметичний ремонт, – розповідає Михайло Желізник. – Під час чергової сесії плануємо виділити кошти на ремонт. У представниці місії ЄС попередньо запитав, чи треба грати на вікна ставити, бо яка ж поліція без грат? На що вона відповіла, що поліція повинна бути відкритою для людей, вони не мають її боятися, змушені лише поважати закон. Бо ж суть відкриття станції – максимальне наближення поліції до громади. Такий необхідний проект плануємо реалізувати до травня.

У контексті реформ у нас уже реконструйовано ФАП в амбулаторію сімейної медицини, повністю виконані всі роботи, закуплено техніку і обладнання, також закінчено будівництво пожежного депо. А тепер буде ще й поліцейська команда. Тобто, організації, які надаватимуть першочергові послуги, в нас у комплекті. У планах – перекриття двох шкіл: Ходоровецької і Колибаївської, та будівництво водогону.