П'ятница, 29 Березня 2024 р.
3 Березня 2017

ГРОШІ БЛИЗЬКО, А БЛОКАДА ДАЛЕКО

Дванадцята сесія районної ради, яка відбулася 28 лютого, обіцяла бути напруженою і продуктивною, адже на порядку денному 38 робочих питань, серед яких затвердження звіту про районний бюджет і внесення змін до фінансового документа на 2017 р.

Дванадцята сесія районної ради, яка відбулася 28 лютого 2017 р.

Звітували цього дня голова райради Борис БЕЦ, комунальні установи району, а керівник РДА Василь СУКАЧ доповів про виконання райдержадміністрацією делегованих районною радою повноважень. Головним меседжем звітів було те, що робота як ради, так і адміністрації добре налагоджена, бо обидві гілки влади плідно співпрацюють як між собою, так і з сільськими радами та ОТГ.

І під час самої сесії було зроблено чимало. Обранці призначили завідувачем комунальної установи «Кам’янець-Подільський районний трудовий архів» Олесю БАЧИНСЬКУ, а от кандидатура Лесі ТКАЧУК на завідувача-провізора КП «Кам’янець-Подільська центральна районна аптека №140» чомусь не підійшла.

Стало відомо, що без керівника залишилося КП «Архітектурно-планувальне бюро» і практично без нього КП «Спецбудексплуатація». Не влаштовує владу робота більшості інших комунальних підприємств району, але розмову про те, як покращити їхню роботу, поки перенесли.

Щодо районної скарбниці, то начальник управління фінансів РДА Олександр ФЕДИК охарактеризував бюджет-2016 як хороший, адже значна його сума пішла на розвиток, а не на проїдання.

Щодо нових фінансових потоків наголосив на тому, що наразі проводяться сесії сільських, селищної рад, ОТГ, які за рішенням депутатів делегують до районного бюджету додаткові кошти, котрі будуть спрямовані на ремонти доріг, витрати на соціальних працівників, фахівців із соціальної роботи, пільгові перевезення тощо. За рахунок цього районний бюджет планується збільшити майже на 15 млн.грн.

Під час сесії обранці оголосили і чимало депутатських запитів. Головні з них стосувалися забезпечення мешканців Каштанівки електроенергією, яка відповідала б належним нормам, бо, як зазначив депутат Ігор ГАЙ, мешканці живуть без струму, але під напругою. Сергій БОГАЧИК озвучив питання ремонту аварійного мосту в с.Кізя. Якщо зараз не вирішити цієї проблеми, то без сполучення із містом може залишитися майже тисяча мешканців району. Декілька запитів було щодо ремонту автомобільних доріг і встановлення зупинок. Також порушували питання фінансування Крушанівської місцевої пожежної команди, заміни вікон у Княжпільській ЗОШ, ремонту застарілого трубопроводу в с.Кам’янка, а також капремонту санвузлів і душових кабінок ЦРЛ, які застаріли як фізично, так і морально.

Депутати районної ради проявили нейтралітет у питанні торговельної блокади на сході. Вони не підтримали звернення, запропонованого БПП «Солідарність» до Президента, прем’єра та СБУ щодо вжиття заходів із нейтралізації енергетичних загроз. Водночас не набрало необхідної кількості голосів і звернення від «Самопомочі» про підтримку торговельної блокади.