Четвер, 25 Квітня 2024 р.
24 Березня 2017

ЗАМІСТЬ СТУРБОВАНОСТІ КАТЕГОРИЧНА НЕЗГОДА

Місію неможливу – виконано! Саме так можна охарактеризувати доленосне рішення депутатів Кам’янець-Подільської районної ради щодо «висловлення категоричної незгоди з діями влади», яка застосувала силові методи стосовно учасників мирного заходу та підтримки блокування торгівлі між Україною й окупованими районами Донецької і Луганської областей. Тобто, під час позачергової сесії, яка відбулася 17 березня, районні обранці, на відміну від міських, проголосували за критичне, викривальне свободівське звернення до Президента, Верховної Ради, Кабміну, відкинувши лояльний варіант від голови РДА Василя СУКАЧА.

ЗАМІСТЬ СТУРБОВАНОСТІ КАТЕГОРИЧНА НЕЗГОДА

Нагадаємо, що 15 березня міські депутати відправили керівництву держави документ, узгоджений на засіданні голів фракції і оголошений лідером фракції БПП «Солідарність». У ньому висловили стурбованість подіями, які відбулися 13 березня біля Кривого Торця. Такий же текст пропонував районним депутатам і Василь СУКАЧ.

Як неугодний документ вдалося пропустити політичній еліті району, читайте у репортажі з районної сесійної зали.

На годиннику майже 10.00, час розпочинати сесію, пропозицію щодо скликання якої висловила третина депутатів. Та кворуму не назбирується, в залі всього 18 обранців. Табло вже сповіщає, що сесія неповноважна. За декілька хвилин встигають зареєструватися ще троє. На порядку денному всього одне питання.

Іван ГРОМИК із трибуни зачитує скандальне звернення, де, зокрема, написано таке:

«Ми, депутати Кам’янець-Подільської районної ради, висловлюємо свою підтримку ветеранам-учасникам бойових дій, які розпочали блокаду торгівлі з терористами в Луганській і Донецькій областях.

Через корупційні схеми фейкові «республіки», контрольовані Кремлем, фінансують діяльність терористів, зокрема і боєприпаси, якими вони ведуть вогонь по наших військах. На територію України з непідконтрольних областей через канали контрабанди потрапляють зброя, наркотики, контрафактна та фальсифікована продукція.

Через лінію розмежування в Україну постачаються нафтопродукти, вугілля, які реалізуються, в результаті чого терористи та олігархи-симпатики ОРДЛО наповнюють свої кишені.

Вважаємо, що в умовах війни, розв’язаної Російською Федерацією проти України, торговельно-економічні відносини, внаслідок яких бойовики постачають на підконтрольні Україні території свої товари, повинні бути припинені».

Голова райради Борис БЕЦ у свою чергу просить колег-обранців внести зміни до тексту, більш-менш «причесавши» його, запрошує представників фракцій до свого кабінету для обговорень. Ті не погоджуються, бо кажуть, що хочуть працювати відкрито.

Після тривалих суперечок та обговорень усе ж взялися за голосування… і …рішення не прийнято. Як виявилося, в одного з депутатів не спрацювала кнопка. Наступного разу таки дотиснули всі. Звернення прийняли. Чи відреагують на нього адресати, невідомо, а от нерви керівництву району полоскотало воно добряче.