Четвер, 28 Березня 2024 р.
24 Березня 2017

ПОЧАЛИ СІЯТИ

Напоєна вологою земля і сприятливі погодні умови дозволили аграріям Кам’янеччини розпочати сівбу ранніх зернових та зернобобових культур.

22 березня заступник голови РДА Микола ЧУМАК разом із начальником відділу агропромислового розвитку Надією СУЗАНСЬКОЮ обстежили площі посіву сільськогосподарських культур ТОВ «Фірма «Династія».

Наразі там розпочали сівбу ячменю та найближчим часом планують засіяти ще 70 га гороху, 200 га соняшнику та 250 га сої. Проте на підприємстві планують із роками зменшувати посіви сої та перекваліфікуватися на горох. Причиною цьому називають несприятливі посушливі кліматичні умови для вирощування сої.

Директор цього підприємства Олександр БОРШУЛЯК повідомив і гарну новину: за минулий рік вдалося придбати 2 трактори та сівалку.

Загалом, за інформацією відділу агропромислового розвитку РДА, за станом на 22 березня, всіма категоріями господарств району посіяно 972 га ранніх зернових, що становить 24% до прогнозу.

За оперативними даними, одними з перших у Кам’янець-Подільському районі включились у посівну кампанію «Фірма «Династія», ПП «Калинський Ключ», ПП «Деметра-2010», ВК «Іскра-2007», ТОВ ВКФ «Агро-Еко ХХІ», ФГ «Еколан Плюс»,ФГ «Ювенга», ТОВ «Агродім Велес», ПП «САФ Колос».

Прогнозується, що вся посівна площа сільськогосподарських культур під урожай 2017 року по всіх категоріях господарств становитиме 74,7 тис.га. В тому числі зернови-ми культурами планується засіяти 33,4 тис.га, або 44,8% усіх посівних площ, що майже на 500 га більше, ніж 2016 р.

Восени минулого року посіяно 16,7 тис.га озимих зернових культур, із них 15,7 тис.га озимої пшениці.

Площа посіву технічних культур становитиме 29 тис.га, або 39,9% у структурі посівних площ.

Для того, щоб забезпечити кращі умови росту і розвитку озимих культур, аграрії здійснюють підживлення рослин мінеральними добривами.

Посіви озимих зернових культур в основному перебувають у доброму та задовільному станах.

Прес-служба РДА.