Четвер, 25 Квітня 2024 р.
7 Квітня 2017

МІЛЬЙОНИ ПОДІЛИЛИ, УРЯД У СПОКОЇ ЗАЛИШИЛИ

Гроші, продаж землі і абонентська плата за газ змусили депутатів районної ради зібратися на позачергову сесію. Насамперед необхідно було виділити з районного бюджету 1 млн. 700 тис.грн. на співфінансування будівництва газопроводу до 23 населених пунктів Західного регіону Кам’янеччини. Ця сума – лише частинка повної вартості робіт, обранці розраховують на обіцяні 7 млн. із Фонду регіонального розвитку.

Із обласного бюджету нам перепало понад 2 млн.грн., які спрямують на придбання лапароскопічної стійки для ЦРЛ (1 млн. 300 грн.), і 900 тис. – на будівництво теплогенераторної та влаштування системи опалення у Пановецькій ЗОШ. Додатково із районного бюджету для системи опаленння цієї школи виділили понад 223 тис.грн.

А управління соцзахисту стало багатшим на 100 тис.грн. Ці кошти будуть спрямова-ні на соціальну допомогу мешканцям району. Понад 868 тис.грн. депутати спрямували на відшкодування вартості лікарських засобів під час амбулаторного лікування осіб, що страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет II типу, бронхіальну астму.

Цього дня обранці благополучно розподілили майже 7 млн.грн. Після цього взялися за землю. Точніше заявили, що торгувати нею не бажають, і надіслали Президенту, Голові ВР та Прем’єр-міністру своє звернення щодо недопущення скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі. Цим же адресатам делегували ще одне звернення щодо скасування рішення НКРЕКП про встановлення абонентської плати за підключення до системи газопостачання. Щоправда, до самого тексту довелося вносити зміни, адже вимагав він не лише скасування рішення НКРЕКП, але й відставки голови цієї структури Дмитра Вовка і Уряду. Уряд місцеві обранці вирішили не чіпати, бо все-таки гроші на газ від нього чекають.