Субота, 27 Квітня 2024 р.
14 Квітня 2017

СЕКРЕТ ДОВГОЛІТТЯ ВІД СТОЛІТНЬОЇ ЗЕМЛЯЧКИ

У гарне релігійне свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, 7 квітня, славний сторічний ювілей відзначила жителька с.Кам’янка Варвара БЕЗГІН.



юв.jpgНародилася вона революційного 1917 р., так і все життя випало їй важке й проблемне. Пережила голод, війну, втратила на фронті чоловіка – батька двох своїх синів.

Виросла в родині трударів на Кіровоградщині, які, не покладаючи рук, самі обробляли землі, мали велике господарство. Тож змалечку ювілярка добре знала, що таке важка праця. Переїхавши в Кам’янку, родина пані Варвари працювала в колгоспі. Там вона і познайомилася з майбутнім чоловіком – військовим із Воронежа. Подружжя жило гарно і щасливо, але розпочалася війна, яка забрала мир і спокій… Відтоді Варвара Никифорівна залишилася сама, але досі з любов’ю згадує чоловіка. За словами племінниці та похресниці Людмили Крицької, її тітка ніколи не вміла сидіти без роботи. Все життя працювала ланковою в колгоспі. І син, із яким ювілярка нині проживає, і племінниця в один голос кажуть про її прямолінійність, щирість, доброту. Із нею завжди легко і відрадно.

«Саме за доброту й терплячість Бог дав їй прожити сто літ», – кажуть рідні.

За матеріалами прес-служби райради.