Субота, 20 Квітня 2024 р.
5 Травня 2017

МІНУС ОДНА ШКОЛА

Освітянські питання змусили 3 травня зібратися депутатів Гуменецької ОТГ на чергову сесію.

Цього дня вони вирішували долю двох малокомплектних шкіл першого ступеня – Супрунковецької та Пудловецької. До питання оптимізації в громаді підійшли виважено і з урахуванням усіх точок зору. Тому обранці організували виїзне засідання, аби побачити масштаби проблем на власні очі та порадитися з батьками учнів і вчителями.

Насамперед депутатський корпус поїхав до Пудлівців. Там 12 школярів молодших класів навчаються у «шевченківській хаті» з усього двома класними кімнатами. Про спортзал мови навіть не йшло.

– Ми винесли на сесію питання про призупинення роботи Пудловецької школи. Головна причина – відсутність елементарного – гідного приміщення, а те, що є сьогодні, не відповідає жодним умо-вам, – розповідає начальник відділу освіти, культури, спорту та туризму Гуменецької сільської ради Лілія СРІБНЯК. – Діти тут навчаються за індивідуальною формою. Депутати, коли подивилися на приміщення школи й умови, ініціювали призупинення її роботи.

Але питання тепер у тому, де з наступного року навчатимуться учні. Їхні батьки поки що обирають між Залісянсько Другим НВК і Голосківською школою. Куди вирішать, туди і возитимемо діток шкільним автобусом. Визначитися потрібно до кінця травня.

На відміну від Пудловецької школи, Супрунковецькому НВК обранці громади дали шанс. Наразі тут усього 13 учнів. За умови, якщо на 1 вересня за парти сядуть 15 школярів, а дошкільна група набере хоча б із десяток вихованців, навчальний заклад працюватиме і надалі.