Середа, 24 Квітня 2024 р.
2 Червня 2017

ГОВОРИЛИ ПРО ПОСІВИ, СМІТТЯ І КОРІВ

Опалювальний сезон закінчився майже два місяці тому, а в районі про нього тільки тепер звітують, щоправда, думають і про майбутнє – підготовку до нового 2017-2018 рр. Крім того, під час колегії РДА, яка відбулася 31 травня, говорили про благоустрій сіл, можливе об’єднання Довжоцької і Кадиєвецької сільських рад, весняно-польові роботи, а також згадали про багатостраждальні пасовища за межами населених пунктів.

– Догосподарюємося до того, що селяни пастимуть худобу біля райради і райдержадміністрації, – заявив голова РДА Василь СУКАЧ. – Це питання необхідно порушувати на всіх рівнях і бити на сполох, бо селян заганяють у глухий кут.

Очільник зосередив увагу і на адмінпротоколах за забруднення довкілля. Як виявилося, в районі за рік не склали жодного, тобто порушників немає, а сміття із посадок і несанкціонованих сміттєзвалищ нахабно сміється із бездіяльності.

Акцентували під час колегії увагу на весняно-польових роботах у районі. Начальник відділу агропромислового розвитку Надія СУЗАНСЬКА відзвітувала, що на Кам’янеччині сівбу ранніх зернових і зернобобових проведено в оптимальні строки. А на початку квітня аграрії взялися за сівбу пізніх культур. Однак зниження температури повітря і грунту в другій половині квітня та в І декаді травня дещо сповільнили темпи посівної.

Збільшили аграрії цьогоріч площі посіву гороху. А також через зміни природно-кліматичних умов надають перевагу соняшнику. Гречку ж знову обходять стороною, незважаючи на привабливу за неї ціну. Списують на ту ж зміну клімату.