Четвер, 25 Квітня 2024 р.
14 Липня 2017

УЗЯЛИСЯ ЗА ОЗИМУ ПШЕНИЦЮ I ГОРОХ

Жнивна кампанія на Кам’янеччині набирає обертів. Окрім озимого ріпаку та ячменю, аграрії вже приступили до збирання озимої пшениці та гороху.

Згідно з інформацією відділу агропромислового розвитку РДА, за станом на 13 липня, всього у районі зібрано озимий ріпак із 1275 га – це 26% від площ, які підлягають збиранню. Середня врожайність – 31,5 ц/га. Зібрано також озимий ячмінь із 284 га (або 38% площ) при середній урожайності – 53,4 ц/га. Одними із перших завершили збирання ППФ «Деметра», ПП «Гринчуцьке», ТОВ «Фірма «Династія», ВК «Іскра-2007».

Поперед усіх озиму пшеницю почали збирати філії «Кам’янець-Подільська» і «Мрія» ТОВ СП «Нібулон». Усього у районі обмолочено зер-но із 891 га. Середня врожайність – 53 ц/га.

Також на початку другої декади липня розпочато збирання гороху та ярого ячменю.

Врожайність усіх культур, порівняно з минулим роком, краща. Щоправда, загадувати наперед не варто, зважаючи на дуже мінливу погоду.

Враховуючи, що кількість агроформувань, які долучилися до жнив, щоденно зростає, основний період збирання ранніх зернових і зернобобових культур та озимого ріпаку припадатиме на другу – початок третьої декади липня.