П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
28 Липня 2017

ГРОШІ РАХУЮТЬ, ШКОЛИ РЕМОНТУЮТЬ

Про гроші й освіту говорило керівництво району під час засідання колегії райдержадміністрації, яка відбулася 27 липня.

Щодо виконання районного, селищного та сільських бюджетів за I півріччя 2017 р. доповів начальник управління фінансів Олександр ФЕДИК. За його інформацією, виконання районного бюджету забезпечено на 104,6%.

Головним джерелом наповнення скарбниці району залишається податок на доходи фізичних осіб. Займає він 57% фактичних надходжень за І півріччя.

Другим вагомим джерелом дохідної частини є плата за землю. Вона займає 21,3% у загальних надходженнях.

Досить мізерним, як і попереднього року, є туристичний збір – трохи більше як 5 тис.грн., і це при тому, що в турсезон місця проживання заповнені на 100%. З рентної плати за надра місцевого значення надходження також незначні – майже 92 тис.грн., що в 2 рази менше ніж торік.

Також зменшилася, в порівнянні з минулим роком, рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів місцевого значення – з 22 тис.грн. до 16,3 тис.грн.

Про готовність закладів освіти району до роботи у 2017-2018 н.р. присутніх проінформувала начальник відділу освіти Олена Пронозюк. Вона зазначила, що на сьогодні тривають роботи із завершення реконструкції існуючих складів під котельню на твердому паливі в Слобідсько-Рихтівській ЗОШ І-ІІІ ст. Розпочато будівництво теплогенераторної котельні та влаштування системи опалення Пановецької ЗОШ I-II ст. Тривають роботи із капітального ремонту системи водопостачання Кадиївської ЗОШ І-ІІІ ст.

За матеріалами прес-служби РДА.