П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
4 Серпня 2017

СТУПЕНІ ЗАБРАЛИ, А ГРОШЕЙ ДОДАЛИ

Мінус по одному ступеню в Залiсянсько Першій ЗОШ I-III ступенів і Збручанському НВК I-II ступенів – такий результат сесії районної ради, що відбулася 3 серпня. Пониження ступеня в Заліссі Першому можна назвати рятівною операцією одного учня, який однісінький мав би навчатися у випускному 11 класі за програмою «12 навчальних годин» замість необхідних… 35. 10 класу цей навчальний заклад не має взагалі. Тепер хлопчина здобуватиме освіту в Кадиївській ЗОШ, районна влада обіцяє йому безкоштовне перевезення.

Також 13 учнів 5-9 класів Збручанського НВК підвозитимуть до Жванецького НВК. Школярі молодшої школи і надалі навчатимуться у Збручі.

Внесли обранці цього дня й зміни до районного бюджету.

Району надійшла додаткова субвенція з Державного бюджету в сумі 2,5 млн.грн., яку розподілять на ремонти двох корпусів Довжоцького НВК, Орининських ДНЗ «Калинка» та Будинку культури, ремонт фасадів сільських клубів у Грушці та Великій Слобідці.

За рахунок перевиконання дохідної частини обранці мали змогу виділити понад 1 млн. 430 тис.грн. для Центральної райлікарні. З них 1 млн. 20 тис.грн. – для придбання лапароскопічної стійки (100 тис.грн. окремо дала Довжоцька сільська рада), 200 тис.грн. – на капремонт санітарно-технічних вузлів, 150 тис.грн. виділили на комп’ютерну техніку для амбулаторій сімейної медицини. Значні суми спрямували й на купівлю туберкуліну та наркотичних засобів. Долучилися до придбання ліків і окремі сільські ради. Маємо й 602 тис.грн. державної субвенції для лікування хворих на цукровий діабет.

Відділу освіти перепало 1 млн. 766 тис.грн. Із них 1 млн.грн. – на вугілля і дрова для обігріву навчальних закладів, а 100 тис.грн. – для підготовки шкіл до роботи в осінньо-зимовий період.

Крім того, депутати спрямували 65 тис.грн. на матеріали для ремонту фойє РЦКМ «Розмай». А на пільговий проїзд – 200 тис.грн.

Сільські та селищна ради передали до районної скарбниці 463 тис. 630 грн. Їх використають на оплату пільгових медикаментів, доставку пацієнтів для проведення процеду-ри гемодіалізу, придбання реактивів для проведення медогляду працівників. Китайгородська ОТГ передала 18 тис.грн. на утримання фахівців із соціальної роботи, а Стара Ушиця спрямувала 25 тис.грн. на пально-мастильні матеріали для рятувальників 35 ДПРП.