Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
1 Вересня 2017

СТАРА УШИЦЯ БЕЗ ВОДОГОНУ Й… ОЧІЛЬНИКА

Роботу і заробітки районного управління надання адміністративних послуг, пропаганду здорового способу життя і катастрофічну комунальну й політичну ситуацію у Старій Ушиці обговорювали 31 серпня під час засідання колегії РДА, яка відбулася 31 серпня.

Хоча на порядку денному були спокійніші робочі питання: виконання програми соціально-економічного розвитку району за І півріччя 2017 р., стан реформування системи надання адміністративних послуг, робота сектору з питань молоді та спорту РДА, але потягнули вони за собою і скелетів із шаф.

Найбільший – Стара Ушиця з боргами із заробітної плати працівникам місцевого комунального підприємства, водопроводом-решетом і купою інших комунальних проблем напередодні нового опалювального сезону. На колегії селище представляв землевпорядник Віталій НИКУЛЯК, який віднедавна виконує обов’язки очільника селища.

– 25 серпня селищний голова Андрій КОТУЛЬСЬКИЙ видав розпорядження про призначення мене виконувачем обов’язків голови. Ситуація в громаді справді дуже важка, але співпрацюватиму із депутатським корпусом, аби першочергово вирішити найголовнішу проблему – ремонту водопроводу, – зазначив Віталій Васильович. – Найближчим часом необхідно провести конкурс на заміщення вакантної посади керівника КП «Добробут», аби вийти із кризи, що склалася. Часу в нас обмаль, адже зима на носі.

Очільник РДА Василь СУКАЧ у свою чергу резюмував, що воду зробити у селищі – раз плюнути, адже кошти в громаді на це є.

Де нині Андрій Котульський, достеменно невідомо. Правда, місцеві мешканці подейкують, що він відбув на навчальні військові збори.

Щодо роботи управління надання адміністративних послуг РДА доповіла його начальниця Наталія КУЦ. За її інформацією, найбільшу частку адміністративних послуг, які надаються через управління, займають послуги у сфері земельних відносин, речових прав на нерухоме майно, реєстрації бізнесу та оформлення паспортних докумен-тів. За станом на 20 серп-ня, центром надано адміністративних послуг на загальну суму 324,380 тис.грн. А це гарний внесок до районного бюджету.

А от із доповіді завідувача сектору з питань молоді та спорту Кам’янець-Подільської РДА Віктора ДОРОЖА стало зрозуміло, що мешканці району з усіх видів спорту найбільше полюбляють футбол, адже в районному чемпіонаті із цього виду спорту взяли участь аж 15 сільських команд. А ще цьогоріч забезпечено участь спортсменів району у 8 міжнародних і 17 всеукраїнських змаганнях із футболу (дівчата), міні-футболу (чоловіки), пляжного футболу (жінки), тхеквондо ВТФ, пауерліфтингу, шашок.