П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
29 Вересня 2017

РАЙОН КОШМАРИТЬ ДЕРИБАН

Земля і гроші, як завжди, стають головними темами обговорень на сесіях районних рад. Не стало винятком і чергове засідання 28 вересня.

До райради звернулися представники Староушицької селищної ради. Інтереси селян представляв землевпорядник Віталій НИКУЛЯК. Він заявив, що Староушицька селищна рада категорично проти виділення та передачі у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення за межами Старої Ушиці та Гораївки.

– Головне управління Держгеокадастру у Хмельницькій області надало вже майже 370 дозволів на розробку проектів землеустрою, а це понад 700 гектарів. Землі роздаються невідомо кому, в той час як місцеві мешканці понад десять років чекають на паї, – повідомив Віталій Васильович.

На це звернення відреагували районні обранці й вирішили написати від райради листа до всіх необхідних інстанцій, аби зупинити земельне свавілля в районі. Обіцяли згадати й про кадиївські та колодіївські землі. До речі, обурені колодіївчани, в яких аналогічна зі Староушицькою проблема, вже дійшли до області. Зокрема, депутат Китайгородської сільської ради Євгена КОРИТНІК на сесії облради 27 вересня поставила на стіл президії символічний торт із колодіївської землі, що став символом дерибану, який чомусь ніяк не помічає влада.

Районних обранців цікавили не лише земельні Староушицькі перипетії, але й політичні, тому, користуючись нагодою – зверненням військового комісара підполковника Володимира ВОЗНОГО, запитали в нього, чи справді Староушицький селищний голова Андрій КОТУЛЬСЬКИЙ був на військових навчаннях, на що комісар дав ствердну відповідь.

А ще стало відомо, що думки про екс-голову райради Бориса БЕЦА не дають спокою свободівцю Івану ГРОМИКУ. Традиційно депутат подав звернення до обласного прокурора щодо Бориса Борисовича. Пан Громик хоче, аби прокуратура провела перевірку законності використання коштів на проведення ремонтів у райраді. Також його обурила й система відеоспостереження в сесійній залі, яка, за його словами, була встановлена у приватному порядку.

Напередодні професійного свята отримали серйозні подарунки і освітяни району. Сто тисяч гривень перепало на придбання комп’ютерної техніки у школи району, така ж сума для ремонту покрівлі Кульчієвецької школи, 50 тис.грн. – на придбання радіаторів опалення для Довжоцького НВК.

Центральній районній лікарні цієї сесії виділили найбільше коштів – 534 тис. 200 грн. Їх спрямують на придбання медикаментів, продук-тів харчування, віконних і дверних блоків, бойлерів, холодильника, а також спірометра, вакуумного насоса для терапії ран, кисневого концентратора.