Четвер, 25 Квітня 2024 р.
27 Жовтня 2017

БОРОТЬБА ЗА ЗЕМЛІ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ!

Боротьба селян за земельні ділянки ДП «Староушицьке» триває. Вчора мешканці Старої Ушиці, Гораївки та Колодіївки на чолі з Анатолієм ТИМЧУКОМ навідалися на засідання колегії Хмельницької ОДА, щоб отримати пояснення від обласних високопосадовців.

За словами активістів, їх збентежила інформація про те, що є кадастровий поділ землі на приватну власність території держпідприємства, тому вони зініціювали поїздку.

– Після того, як спільно з Володимиром МЕЛЬНИЧЕНКОМ порушили питання незаконності надання дозволів на розроблення проектів землеустрою на цій території невідомим особам, а народний депутат навіть виступив із цього приводу з трибуни Верховної Ради, нас заспокоювали, що подальші дії щодо роздачі землі заборонено проводити. Тому ми завітали на засідання колегії, зайшли до трибуни і почали ставити запитання… На жаль, голови Держгеокадастру Хмельниччини Василя Василенка чомусь не було. Люди заявили: якщо влада не може вирішити цієї проблеми, то будуть перекривати дороги та палити шини. Незважаючи на те, що питання розглядається в антирейдерському штабі ХОДА і є відповідь Арсена Авакова про розпочате досудове розслідування, поліція за два тижні не вилучила необхідних документів у цій справі. У багатьох склалося враження, ніби її спеціально затягують. Люди хвилюються, що керівництво звільнять, а землі все одно роздадуть невідомим особам, – розповідає Анатолій Тимчук.

Євген КАСАП.