Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
10 Листопада 2017

ФАПи НЕ ЗАКРИЛИ…

Понад три години вчора тривала сесія районної ради. Не обійшлося без гарячих дискусій, «палких» промов і навіть образ. Якби у районі, як і в «Караоке на майдані» давали відзнаки найактивнішим, то не з порожніми руками додому точно повернувся б екс-голова РДА Борис БЕЦ. Мабуть, через те, що тривалий час Борис Борисович не відвідував сесії, вирішив жваво обговорити майже кожне питання.

Одразу ж депутати зняли з обговорення питання про закриття Жванецького терапевтичного відділення та оптимізацію Орининської райлікарні №2. Після розгляду депутатських запитів, яких у районі до цього нараховувалося 45, а відучора додалося ще декілька, внесення змін до програми соціально-економічного розвитку району на 2017 р. та комплексної програми запобігання та зменшення впливу надзвичайних ситуацій, перейшли до справ фінансових, внісши зміни до районного бюджету.

Ділили 731 тис. грн. із перевиконання, які спрямували переважно на підготовку до зими, протипожежну безпеку, новорічні подарунки 600 діткам учасників АТО, з малозабезпечених сімей, обдарованим тощо. Зокрема, 210 тис. 400 грн. перепало Центральній райлікарні на придбання та перезарядку вогнегасників, а також купівлю наркозно-дихального апарата, майже 45 тис.грн. – районній ПМСД на закупівлю вогнегасників, шин, запчастин до санітарних машин та технічне обслуговування газових мереж та приладів. 66 тис.300 грн. спрямували на освіту.

Із Держбюджету надійшла субвенція у півмільйона гривень на соціально-економічний розвиток району. Всі кошти спрямували на освіту (закупівлю комп’ютерів, меблів, спортінвентарю тощо). Також врахували народні обранці й державну субвенцію, спрямовану на чергові вибори у об’єднаних тергромадах. Для Староушицької селищної ради виділено 231 тис.900 грн., для Жванецької сільради – 288 тис. 900.грн., а також 2100 – для відділу виборців РДА.

Не залишили без медиків депутати жителів сіл Каштанівка, Параївка та Яруга, не підтримавши закриття ФАПів у цих селах. Втім проголосували за зміни до організаційної структури районного ПМСД на наступний рік.

Не назбиралося голосів і на підтримку положення про депутатський клуб та жіночу раду районної ради. Після обговорень відклали на потім і питання щодо пільгових перевезень, бо з 2018 р. ця послуга фінансуватиметься виключно за кошти сільських рад. Тож не виключення, що пільговики багатих сіл їздитимуть безкоштовно, а ось жителям бідніших доведеться з власної кишені платити за проїзд.