П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
17 Листопада 2017

У КОЛИБАЇВЦІ СПАТИМУТЬ СПОКІЙНО

Колибаївська ОТГ укотре наробила шуму на всю область.

14 листопада Консультативна місія Європейського Союзу передала сюди першу в Україні мобільну поліцейську станцію, вартість якої становить понад 32 тис. євро. Також спільними зусиллями відкрили в громаді й поліцейський відділ.

У КОЛИБАЇВЦІ СПАТИМУТЬ СПОКІЙНОМікроавтобус оснащений обладнанням, що дозволяє працювати автономно у віддалених населених пунктах і навіть проводити там прийом громадян. Базуватиметься поліцейська станція в Колибаївці, а надаватиме послуги мешканцям сіл Жванецької зони – від Смотрича до Хотина, включаючи Сокільську й Ластовецьку сільські ради.

Приємно вразив і Колибаївський поліцейський стаціонарний відділ, який ділитиме приміщення із сільською радою. Тут працюватиме група швидкого реагування патрульної поліції, а також двоє дільничих.

Облаштування відділу обійшлося в добру копійку. З бюджету громади виділено 229 тис.грн. на капітальний ремонт приміщення. Консультативна місія ЄС забезпечила поліцейських комп’ютерами, оргтехнікою, меблями, сейфами, кондиціонерами та відповідним поліцейським брендуванням на півтора мільйона гривень.

Цікаво, що грат у цьому сучасному відділі не передбачено, замість них на вікнах квітнуть троянди. Як повідомила в.о. керівника підрозділу КМЄС із реформуван-ня правоохоронних органів Маура О’САЛІВАН, сьогодні важливо відновити довіру громадян до поліції, надаючи людям ефективні та надійні послуги.

– Віднині жителі сільської місцевості можуть бути впевнені, що поліція якнайшвидше приїде, коли вони попросять її про допомогу.

Цього дня до Колибаївки з’їхалися чимало поліцейських не лише з міста, району, області, а й навіть сам заступник голови нацполіції України Костянтин БУШУЄВ, а ще голова облради Михайло ЗАГОРОДНИЙ, представники районної ради, власне самої об’єднаної громади.

Голова Колибаївської ОТГ Михайло ЖЕЛІЗНИК подякував європейській консультативній місії та всім, хто долучився до реалізації цього проекту, за допомогу, додавши, що планів у громади ще досить багато.