Четвер, 25 Квітня 2024 р.
1 Грудня 2017

ЗВІТУВАВ ОРИНИН

Про насилля в сім’ях, соціально-економічний розвиток району та роботу Орининської сільської ради говорили під час виїзного засідання колегії РДА. Відбулася вона 30 листопада в Оринині.

ЗВІТУВАВ ОРИНИННачальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури РДА Ольга ЧІПІЗУБОВА розповіла, що соціально-економічний розвиток району 2017 р. залишається стабільним. Навіть спостерігається нарощування обсягів реалізації промислової продукції на 8,2% у порівнянні з 2016 р.

– Зведений бюджет району за 9 місяців виконаний на 101% до затверджених показників. За власними доходами виконання забезпечено на 120% – фактично надійшло до бюджету понад 57 мільйонів гривень, – каже Ольга Миколаївна.

У свою чергу начальник управління соціального захисту населення РДА Петро СЕРЕДА доповів про реалізацію в районі заходів щодо запобігання насильству в сім’ї. За його словами, якщо в минулі роки у поліції були зареєстровані одиничні звернення, що жінки піднімали руку на чоловіків, то цьогоріч руки розпускали лише чоловіки, якщо їх можна так назвати. Начальник управління закликав сільських голів частіше відвідувати проблемні сім’ї в громадах, аби тримати їх на контролі.

Найдовше цього дня говорив господар, який приймав колегію, – Орининський сільський голова Валер’ян МОКРИЦЬКИЙ. Але за нього говорять реальні справи: хороша дорога, новий водогін. А ще він розповів про купу планів. Правда, що буде далі – невідомо, адже на носі в громади територіальне об’єднання. І які воно принесе результати – покаже час.